Eriksen: Vi vil slå tyskerne ud af EM

Danmark kan skabe endnu en stor overraskelse ved EM med en sejr over Tyskland, mener Christian Eriksen.

Eriksen: Vi vil slå tyskerne ud af EM

Christian Eriksen ser frem til søndagens gruppefinale mod Tyskland ved EM. Ajax-stjernen tror på en ny dansk overraskelse, selv om kampen er mod en af hans forhåndsfavoritter til at vinde titlen.

- Tyskland var en af mine egne EM-favoritter sammen med Holland og Spanien. Det ville være fedt, hvis vi kunne lave en sensation mere, så tyskerne ikke går videre.

- Vi skal gøre det samme som mod Holland. Der var heller ikke nogen, der havde troet, vi kunne vinde den kamp. Det skal vi gøre igen. Vi skal spille fodbold, som vi kan, og vi skal turde at spille fodbold.

- Og så skal vi selvfølgelig have det sidste held, som vi også havde mod Holland, siger Eriksen.

Danmark vandt sin første kamp ved EM med 1-0 over Holland, mens det for to dage siden i den anden kamp blev til et 2-3-nederlag til Portugal.

- Det er andendagen i dag. Vi skal lige stille og roligt i gang. Men jeg er begyndt at kunne mærke, at jeg glæder mig til det.

- Tyskland er et hold, som ligner Bayern München. De har et par spillere med fra Bayern samt et par stykker fra Real Madrid og andre store klubber.

- Så det er et utroligt stærkt hold, som har gjort det godt i de kampe, de har spillet på det seneste, mener Eriksen.

Den danske midtbanespiller har især respekt for tyskernes offensive strateg, Mesut Özil, som til dagligt spiller i Real Madrid.

- Den offensive del af midtbanen med Özil skal vi have fokus på. Det er altid sjovt at se den måde, han spiller fodbold på. Det ser altid godt og elegant ud, det han laver.

- Han står næsten aldrig med ryggen til mål. Han ved altid, hvor bolden skal hen, inden han får den. Og han skaber utroligt mange chancer i hver kamp, og det skal vi have stoppet, understreger Eriksen.

Tyskland har vundet begge sine to første kampe ved EM, men kan stadig ryge ud af turneringen med et nederlag på 0-1 og 1-2 til Danmark, hvis Portugal samtidig besejrer Holland.

/ritzau/