Sæby

Erling Mehlsen blev fejret

100 år og knivskarp i pæren - det blev fejret med maner

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

En trio bestående af Mehlsen på tværfløjte og Annette og Martin Wandel på guitar og tværfløjte spillede bl.a. ”Ave Maria” af Bach og Kai Normann Andersens ”Musens sang” fra filmen ”Mød mig på Cassiopeia”. Privatfoto: Suh Mathisen.

SÆBY:Solen stod højt på en blå forårshimmel, da Sæbygarden modtog den 100-årige fødselar Erling Mehlsen og hans 77 gæster til fest på Voergaard Slot.

Festen blev et fyrværkeri af taler, sange og morsomme indslag - og ikke mindst en indlagt minikoncert, hvor Erling Mehlsen selv spillede med.

En trio bestående af Mehlsen på tværfløjte og Annette og Martin Wandel på guitar og tværfløjte spillede bl.a. ”Ave Maria” af Bach og Kai Normann Andersens ”Musens sang” fra filmen ”Mød mig på Cassiopeia”.

Erling Mehlsen er i de seneste 25 år blevet undervist i fløjtespil af Martin Wandel, og elev og lærer spillede sammen ”Duet” af Keyell.

Fødselaren betegnede selv koncerten som en ”elevkoncert” og fortalte, hvordan det er tvingende nødvendigt at øve flere gange om ugen for at holde fløjtespillet ved lige.

Trioen høstede stort bifald.

Mehlsens 100 års-fødselsdag har været en femtrins-raket, der blev skudt i gang allerede torsdag aften ved en festaften i Sæby Rotary Klub. Her blev han hædret med en af Rotarys fornemste udmærkelser, nemlig en Paul Harris Fellow orden med en rubin - overrakt af distriktsguvernør Vibeke Gamst. I aftenens løb stod Mehlsen på talerstolen i over en time, hvor han fortalte om sit lange, spæn­dende liv. Han har først og fremmest været sagfører, men også byrådsmedlem og i 12 år borgmester i Sæby Kommune. Desuden en fremtrædende personlighed i Sæby Rotary Klub i 63 år.

Fredag var beboerne i Rådhusparken i Sæby inviteret til fødselsdagsbrunch i fælleshuset. Og lørdag morgen tidligt startede fødselsdagen med morgensang foran hjemmet i Rådhusparken. Et halvt hundrede naboer og venner mødte op for at ønske til tillykke og synge ”I østen stiger solen op” - akkompagneret af fløjtespillere fra Sæbygarden og fødselaren selv.

Derefter var der fest på Voergaard Slot med 77 venner til middag i Riddersalen.

Sidste trin i fødselsdagsraketten bliver skudt af, når Mehlsen i maj samler sin familie til et weekendophold.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.