Sæby

Erling Mehlsen fyldte 100 år Tidligere landsretssagfører Erling Mehlsen fra Sæby fyldte 100 år i lørdags.

Erling Mehlsen - her i haven i Sæby.

Erling Mehlsen - her i haven i Sæby.

SÆBY:Mehlsen er én af Nordjyllands mest kendte og vellidte personligheder og har gennem sit virke været med til at skabe grundlaget for etablering af ét af Jyllands største advokatfirmaer.

Som søn af en taxavognmand har han levet hele sin barndom i Ryesgade på Østerbro i København.

Mens han arbejdede som kontorist på rådhuset i Gentofte, læste han jura. Han blev cand.jur. i 1943 og fik job i 1944 som sagførerfuldmægtig hos sagfører Lønager i Sæby. Efter dennes død overtog han virksomheden i 1948.

Herefter arbejdede Erling Mehlsen i 45 år som landsretssagfører i Sæby. I dén periode udviklede firmaet sig til Advokatfirmaet Mehlsen & Kaptain. Efter fusion med Advokatfirmaet Hjulmand, Aalborg - drives advokatfirmaet nu videre som Hjulmand & Kaptain.

Erling Mehlsen var medlem af byrådet i 20 år, hvor han fungerede 12 år som borgmester i Sæby. Han har også haft mange betydende tillidsposter, bl.a. som formand for Sæby Sparekasse i 25 år.

I sin pensionisttilværelse – der begyndte da Erling Mehlsen var 80 – har han holdt mange foredrag om ”Min barndomsgade” og om sit arbejde i Sæby. Han har også skrevet bogen ”En Ryesgade dreng”

Uanset sin alder er Erling Mehlsen fortsat meget aktiv. Han er aktivt medlem af Rotary, han spiller tværfløjte, kører bil, rejser og har fortsat en stor omgangskreds.

Fødselsdagen fejres på Voergaard Slot, hvor Erling Mehlsen var formand i 30 år.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.