Erstatning for slam på badeværelset

Borger måtte selv kæmpe for erstatning for ødelagt tøj og møbler

Biogasanlægget har accepteret at betale en erstatning.  Arkivfoto

Biogasanlægget har accepteret at betale en erstatning. Arkivfoto

SDR. SALTUM: Bettina Kristensen, Kærbyvej i Sdr. Saltum, fortæller til NORDJYSKE, at hun har fået medhold i et erstatningskrav, som hun har rejst over for biogasanlægget i V. Hjermitslev.

Hendes krav lød på 9473 kroner for ødelagt tøj og møbler i en sag, der begyndte 8. maj i år.
Tidligere har bestyrelsen for biogasanlægget i V. Hjermitslev ønsket et forlig med Bettina Kristensen, men hun nægtede at skære ned på sit erstatningskrav.
- Jeg er så ulykkelig over, at jeg står helt alene med det her. Mine krav er så små og rimelige. Jeg vil ikke være med til at påtage mig noget af skaden, som jeg helt uforskyldt har fået, sagde Bettina Kristensen til NORDJYSKE tidligere i forløbet.
Da Bettina Kristensen 8. maj kom hjem, var gårdspladsen og badeværelset fyldt med ildelugtende spildevandsslam. Da hun henvendte sig til det kommunale spildevandsselskab, Jammerbugt Forsyning A/S, blev der sendt folk, som rensede op, men noget vasketøj, sko og en sofa blev ødelagt.
Bettina Kristensen bad Jammerbugt Forsyning A/S om erstatning men fik at vide, at da problemet med spildevandsanlægget kan føres tilbage til en ukontrolleret udledning fra biogasanlægget, skulle erstatningskravet sendes dertil.
Sektionschef i Jammerbugt Forsyning, Hans Vium, fastholder, at spørgsmålet om erstatning ikke vedkommer ham og hans virksomhed, og at forsyningsselskabet ikke har et særligt ansvar for at forsvare borgernes rettigheder.
- Jeg kan ikke være utilbøjelig til at kunne forstå et argument med, at kommunen har et ansvar for at dets borgere. Men nu er vi jo ikke kommunen. Vi er et selvstændigt selskab, ganske vist ejet af kommunen, men vi skal bare drive spildevandssystemet.

Men når en borger oplever, at spildevandssystemet ikke fungerer, og det påfører hende skade, er det så ikke jeres ansvar?

- Det er ikke vores ansvar, for det skyldes et overløb fra biogasanlægget, der slog vores pumpe ud. Havde vi bare fået en advarsel, kunne vi måske have grebet manuelt ind. Vi fik ikke sådan en advarsel, siger Hans Vium, som tilføjer:
- Da vi fik henvendelsen fra Bettina Kristensen, spurgte vi vores forsikringsselskab til råds. De svarede, at vi ikke kan være erstatningspligtige, og derfor orienterede vi Bettina Kristensen om, at hun skulle rette sit erstatningskrav direkte til biogasanlægget.
I Jammerbugt Kommune melder plan- og miljøchef Gitte Clausen også hus forbi.
- Her er vi kun tilsynsmyndighed i forhold til virksomheder. Det vil sige, at i dette forhold skal vi kun forholde os til om biogasanlægget lever op til reglerne. Hvorvidt borgere har noget at udsætte på Jammerbugt Forsyning må være en sag mellem borgeren og forsyningen, siger Gitte Clausen.
I Sdr. Saltum sad Bettina Kristensen med en følelse af at være ene og forladt.
- Jeg har jo ingen forstand på det her, og der er ingen til at forsvare min ret i en sag, jeg er fuldstændig uforskyldt i. Jeg ved bare, at jeg ikke vil finde mig i at biogasanlægget forsøger at slå mine tab hen, sagde Bettina Kristensen tidligere i forløbet, hvor hun var parat til at gå rettens vej.
Det slipper hun for nu, hvor biogasanlægget ifølge hende har accepteret at betale de 9473 kroner.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.