Esben Lunde retter sin ph.d.-afhandling efter plagiatsag

Ministeren har udarbejdet et rettelsesblad til sin ph.d.-afhandling, oplyser dekanen for Teologisk Fakultet.

Ritzau
Esben Lunde Larsen Foto: Scanpix/Claus Bech
1. juli 2016 13:57

Der er sat endeligt punktum i sagen om, hvorvidt miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) gjorde sig skyldig i plagiat i forbindelse med sin ph.d.-afhandling.

Det meddeler Det Teologiske Fakultet.

Enden på hele sagen er blevet, at ministeren har udarbejdet et rettelsesblad til afhandlingen, oplyser dekan Kirsten Busch Nielsen på fakultetets hjemmeside.

- Med Esben Lunde Larsens rettelsesblad er der i mine øjne sat punktum for sagen, siger hun i en skriftlig kommentar.

Esben Lunde Larsens ph.d.-afhandling hedder "Frihed for Loke saavelsom for Thor" og den blev skrevet i 2012. Men sidste år opstod der rygter om, at dele af afhandlingen var skrevet af, og det fik ministeren til selv at bede universitetet undersøge den.

På baggrund af en analyse af tekstsammenfald mellem afhandlingen og andre tekster, derunder Esben Lunde Larsens specialeafhandling, bad Det Teologiske Fakultet Praksisudvalget om at gå ind i sagen.

Universitetet kom frem til, at der manglede kildehenvisninger i afhandlingen, og at dele af den byggede på ministerens eget kandidatspeciale. Men der var ikke handlet i strid med reglerne om god videnskabelig praksis.

- Efter rådføring med Akademisk Råd konkluderede jeg, at der var brug for en korrigerende handling fra forfatterens side med hensyn til den manglende teksthenvisning og forholdet mellem ph.d.-afhandlingen og kandidatspecialet.

- Det er nu på plads med rettelsesbladet, siger dekan Kirsten Busch Nielsen.

Om det var medieomtalen eller en pludseligt opstået interesse for Grundtvigs frihedsbegreb, der var årsagen, er ikke til at vide, men afhandlingen blev på bare en uge hentet 500 gange fra universitetets hjemmeside og er en af de mest downloadede i fakultetets historie.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...