Esbjerg får ny imponerende skalp i Europa

På Mushaga Bakengas sejrsmål fire minutter inde i overtiden vandt Esbjerg flot med 2-1 over Standard Liege.

Esbjerg får ny imponerende skalp i Europa

Esbjerg hentede en ny imponerende europæisk skalp, da holdet på en eventyragtig afslutning slog Standard Liege med 2-1 på udebane.

Vestjyderne lavede sejrsmålet fire minutter inde i overtiden, da Mushaga Bakenka sendte et indlæg i nettet, og dermed har vestjyderne fået en optimal start på Europa League-gruppespillet.

Topscorer Mick van Buren scorede Esbjergs første mål efter en times spil, men Geffrey Mujangi Bia fik udlignet, og så lignede det en pointdeling langt ind i dommerens ekstra tid.

Men med sejren fik Esbjerg fuld belønning for at levere en meget fin udebanepræstation mod et hold, som holdets træner Niels Frederiksen på forhånd vurderede som gruppens stærkeste.

De danske gæster var ikke kommet for at underholde det belgiske publikum, der havde håbet på en let sejr over den ukendte modstander.

Tilskuernes tålmodighed blev testet til det yderste, når velspillende Kian Hansen og Magnus Lekven spillede bolden langsomt rundt på egen banehalvdel, og når Jonas Knudsen brugte evigheder på at tage sine lange indkast.

Men slagplanen havde god effekt, for efter den første halve time begyndte hjemmeholdet at virke frustreret og beklagede sig gentagne gange over kontante vestjyske tacklinger.

Det var dog ikke til Esbjergs fordel, at Standard Liege allerede efter 20 minutters spil sendte kraftfulde Michy Batshuayi på banen. Han viste sig omgående som holdets klart farligste mand og voldte esbjergenserne visse problemer.

Men Esbjerg kunne i pausen med god ret hævde, at de havde haft første halvlegs største chance, da Emil Lyng udmanøvrerede to belgiske forsvarere og sendte bolden mod det lange hjørne.

Målmanden var passeret, men belgiernes rutinerede kaptajn Jelle van Damme havde læst situationen og reddede på målstregen.

Selv om der var tendenser til, at Esbjerg smed bolden for hurtigt væk på belgiernes banehalvdel, havde holdet meget fin kontrol over begivenhederne og de knap 12.000 tilskuere begyndte at pibe af hjemmeholdet kort inde i anden halvleg.

Van Burens scoring tændte dog et strejf af desperation hos Standard Liege-spillerne, og holdet fik for første gang etableret noget, der kunne ligne et pres, inden Mujangi Bia udlignede.

Esbjergenserne ville på det tidspunkt formentlig have været tilfredse med det ene point, men nu fik de altså tre, og de kan vise sig yderst værdifulde, når regnskabet skal gøres op i december.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst