Esbjerg må af med knap fire millioner i feriepengesag

Esbjerg har afsat 3,7 millioner kroner i feriepengesagen, og fodboldklubben har underskud på 11,4 millioner.

Esbjerg må af med knap fire millioner i feriepengesag

Superligaklubben Esbjerg slipper ikke for at betale penge tilbage i sagen om de manglede feriepenge, som Spillerforeningen har rejst på vegne af fodboldspillerne.

Efter langvarige og konstruktive forhandlinger med Spillerforeningen må Esbjerg konstatere, at feriepengesagen også har virkning for vestjyderne, og der er i årsrapporten for 2012 afsat 3,7 millioner kroner hertil.

- Efter dialog med Spillerforeningen har vi konstateret, at afregningen ikke i alle tilfælde har opfyldt kravene i overenskomsten og ferieloven.

- Med det udgangspunkt har vi sammen med Spillerforeningen beregnet efterbetalingskravet, siger Esbjerg-direktør Søren Poulsen, til klubbens hjemmeside.

Den endelige aftale mellem Esbjerg og Spillerforeningen er ikke forhandlet på plads, og fordi der er tale om personfølsomme oplysninger om nuværende og tidligere ansatte, har parterne aftalt ikke at offentliggøre detaljerne.

Selskabet bag fodboldklubben Esbjerg, EfB Elite A/S, offentliggjorde også klubbens samlede årsregnskab for 2012, og det endte med et underskud på 11,4 millioner kroner før skat mod 20,1 året før.

Esbjerg følger dermed den handlingsplan for at genoprette økonomien, som blev lagt efter nedrykningen til 1. division i sommeren 2011.

Esbjerg har blandt andet skilt sig af med datterselskabet EfB Ishockey A/S, der i 2012 havde et underskud på lige under 1,4 millioner kroner.

- Et vigtigt element i 2013-planen var at reducere omkostningerne betydeligt, hvilket er lykkedes. Endvidere har vi haft stigende tv-indtægter i andet halvår, øget aktivitet i EfB Konference og en positiv effekt af transferaktiviteter.

- Alt sammen har det bidraget til, at vi følger den stramme redningsplan, vi lagde for snart to år siden, siger Søren Poulsen.

I 2013 skal bundklubben Esbjerg sikre sin eksistens i Superligaen for at nå målet om positiv drift.

- Vi har i det halve år tilbage i Superligaen mærket en betydelig økonomisk effekt. Hvis vi ser bort fra den ekstraordinære omkostning i feriepengesagen og forestiller os, at vi havde været i Superligaen i hele 2012, havde regnskabet været i plus.

- Vi har nu et lavere lønniveau i Superligaen, end da vi spillede i en række lavere, forklarer Søren Poulsen.

Esbjerg forventer et overskud før skat på to til fire millioner kroner i 2013.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.