Esbjerg må dele trods dominans

Vestjyderne skabte ikke de helt åbenlyse målchancer og måtte tage til takke med 0-0 mod Brøndby

Esbjerg og Børndby spillede 0-0. Foto: Claus Fisker/Scanpix

Esbjerg og Børndby spillede 0-0. Foto: Claus Fisker/Scanpix

ESBJERG:Brøndby kunne kravle op på siden af rivalerne fra FC København, og Esbjerg havde mulighed for at gå i hælene på Brøndby.

Men begge hold skriver status quo efter en 0-0-kamp, som hjemmeholdet Esbjerg dominerede.

Både Brøndby og Esbjerg kom angrebslystent ud til kampen, og det gav en tilskuerne på Blue Water Arena en underholdende fodboldkamp.

Forårets skarpeste

Esbjerg er forårets skarpeste hold i kraft af at være eneste superligamandskab med maksimumpoint efter tre spillerunder. Det stod også klart, da de mødte Brøndby foran 11.417 tilskuere. Sæsonrekord i den vestjyske havneby. Vestjyderne er skarpe for tiden.

Første halvleg var en målløs, men livlig affære med Esbjerg som farligste bejler til en scoring.

Både Mushaga Bakenga og Martin Pusic havde gode muligheder for at sætte bolden ind bag den tidligere Esbjerg-målmand Lukas Hradecky, der for første gang var tilbage på Blue Water Arena efter sit skifte til Brøndby.

Dominerende mandskab

Boldbesiddelsen i første halvleg lå tæt op ad 70-30 i Esbjergs favør. Den tendens fortsatte i anden halvleg, hvor Esbjerg forblev det dominerende mandskab, men de blåhvide formåede ikke at udnytte det, og det var til trods for, at de også fremtvang et hav af dødbolde.

Med 17 minutter tilbage af opgøret satte cheftræner Niels Frederiksen Esbjergs topscorer, Mick van Buren, på banen. Et tegn på, at han gik efter sejren. Der måtte nye, offensive idéer ind, så man kunne få udnyttet sin spildominans.

Han tog Bakenga ud, der ikke havde formået at fremtvinge de målchancer, som Esbjergs spil ellers havde lagt op til i hele kampen. Men heller ikke den indskiftede topscorer kunne fremtvinge den forløsende scoring.

Bevarer pladser

Esbjerg var dominerende, men skabte ikke de helt åbenlyse målchancer og må tage til takke med 0-0 mod Brøndby.

Dermed delte de to mandskaber pointene imellem sig og forbliver på fjerde- og femtepladsen med Brøndby øverst af de to.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.