Esbjerg sender aben videre med 3-0 over kriseramte AaB

AaB har ikke vundet i seks kampe i træk, efter det fredag aften blev til et klart 0-3-nederlag i Esbjerg.

Esbjerg-AaB Foto: Scanpix/Niels Husted

Esbjerg-AaB Foto: Scanpix/Niels Husted

Esbjerg havde fredag aften besøg af AaB i Alka Superligaen i et opgør, hvor værterne med en 3-0-sejr tog tre livsvigtige point i bundstriden.

Mens Esbjerg således kan juble over den første ligasejr i 10 kampe, må aalborgenserne sande, at de med resultatet til gengæld er uden sejr i seks kampe i træk. Fem af dem er endt med nederlag.

Esbjergs cheftræner, Colin Todd, havde til kampen valgt at bænke den talentfulde U21-landsholdmålmand Jeppe Højbjerg efter en række mindre heldige kampe til fordel for Jonas Jensen, der greb chancen og stod en solid kamp.

Ud over rokaden på målmandsposten var midtbanespiller Jesper Jørgensen også tilbage i startopstillingen. Han vandt duellerne mod AaB's Rasmus Würtz og var stærkt medvirkende til den overbevisende Esbjerg-præstation.

Efter 27 minutters spil kom hjemmeholdet foran med 1-0. Mathias Kristensen drev bolden frem i en kontra, og på kanten af felten afleverede han uselvisk bolden til Victor Pálsson, der let kunne udplacere Nicolai Larsen i AaB-målet.

Kort efter den første scoring fik vestjyderne tanket ekstra med selvtillid, da svenske Robin Söder kom højest på et indlæg og kunne pande bolden i kassen til 2-0 efter et fremragende forarbejde af Leon Jessen.

Blot 44 sekunder efter pausen lukkede Robin Söder reelt kampen med sin anden scoring, da han fra en fri position bagest i feltet let kunne sparke bolden i nettet til 3-0.

AaB forsøgte herefter at etablere et pres på Esbjerg. Skarpheden var dog ikke til stede hos nordjyderne, der gang på gang måtte se tilnærmelserne blive stoppet af en på aftenen sikker vestjysk defensiv.

Resultatet betyder, at Esbjerg får kontakt med de øvrige bundhold i Superligaen, mens AaB må sande, at målet om en placering blandt de seks øverste hold virker langt væk.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.