Esbjerg-spillere får karantæne og bøder for matchfixing

Den tidligere Esbjerg-målmand Dennis Jensen har fået et års karantæne fra ishockey for forsøg på matchfixing

Dom over Esbjerg-spillere indblandet i matchfixing. Arkivfoto: Grete Dahl

Dom over Esbjerg-spillere indblandet i matchfixing. Arkivfoto: Grete Dahl

ESBJERG:De tre ishockeyspillere fra Esbjerg, som i januar indrømmede matchfixing, har fået karantæne og bøder.

Det meddeler Danmarks Idrætsforbund i en pressemeddelelse onsdag.

Målmanden Dennis Jensen har således fået et års karantæne fra ishockey for forsøg på matchfixing i forbindelse med to kampe og en mindre sag fra en tredje kamp. Han får også en bøde på 12.500 kroner.

De to øvrige spillere, landsholdsspilleren Kirill Starkov og Tyler Mosienko har hver fået fem spilledages karantæne og en bøde 12.500 kroner.

Hård sanktion

De tre spillere har spillet penge på egen kamp i forbindelse med en kamp i Rungsted, hvor de spillede på, at hjemmeholdet skulle score i første periode.

Dennis Jensen, som har fået et års karantæne frem til 11. marts 2015, har yderligere i to kampe forsøgt at begå matchfixing ved at tilbyde en medspiller penge for at lade mål gå ind med vilje med det formål, at opnå en økonomisk gevinst ved spil på kampen, hedder det i pressemeddelelsen.

- Det er første gang, matchfixingnævnet har behandlet en sag om forsøg på matchfixing. Vi har med en relativt hård sanktion på et års udelukkelse af den pågældende udøver tilkendegivet, at vi er ovre i den alvorligere ende af overtrædelserne, siger formanden for DIF’s matchfixingnævn, Torben Jessen.

Klokkeklar overtrædelse

Om de tre ishockeyspilleres fælles indsats i samme kamp, siger Torben Jessen:

- De tre udøvere har alle overtrådt forbuddet mod spil på egen konkurrence, men uden involvering af matchfixing eller forsøg på samme.

- Det er dog stadig en klokkeklar overtrædelse af reglerne, og det er en skærpende omstændighed, at de tre spillere var gået sammen i en koordineret aktion om at sætte penge på det pågældende væddemål, siger han.

Kirill Starkov og Tyler Mosienkos karantæne gælder i de førstkommende fem turneringskampe.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.