Esbjerg-træner: Energi og mod skal hindre nedrykning

Niels Frederiksen må sande, at FC Vestsjælland kommer buldrende bagfra i den tætte bundstrid i Superligaen.

Esbjerg-træner Niels Frederiksen er ekstra hårdt presset efter weekendens kampe i Alka Superligaen.

Vestjyderne er placeret tre point over nedrykningsstregen efter søndagens 1-2-nederlag til FC København. Bagved kommer FC Vestsjælland buldrende.

- Stregen kommer tættere på. Det må vi erkende.

- Jeg har hele tiden sagt, at vi er en del af det (nedrykningskampen, red.), så jeg er ikke voldsomt overrasket, siger Niels Frederiksen.

- Vi skal til at have nogle point. Hvis FC Vestsjælland bliver ved, så er det nødvendigt med point, men det tror jeg også, at vi får.

- Jeg synes, at præstationen mod FCK berettiger til, at vi kan tro på, at vi får point i de kommende kampe, siger Esbjerg-træneren, der længe havde god grund til at tro på en sejr i Telia Parken.

Gæsterne førte 1-0 ved pausen på et Tom Høgli-selvmål, men to sene FCK-scoringer fik humøret til at dale.

- Vi havde mulighederne for at score til 2-0 og 2-1 undervejs i kampen, så det er ærgerligt, at det ender med et nederlag.

- Jeg er trods alt glad for, at vi fik præsteret godt, for det ville have været værre at tabe, hvis vi havde spillet forfærdeligt.

- Vi manglede skarpheden, og så blev vi trykket af FCK's fysik, opsummerer Frederiksen.

Esbjerg blev i vinter kritiseret for at sælge flere af efterårets profiler. Topscoreren Martin Pusic røg til FC Midtjylland, mens Jakob Ankersen blev solgt til IFK Göteborg. Nu kan vestjydernes ageren i vinter måske koste dyrt.

Selv om Esbjerg ved vinterpausen havde en afstand på otte point til FC Vestsjælland, så afviser Niels Frederiksen, at Esbjerg dengang følte sig "for sikre" på at undgå nedrykning.

- Nej, sådan har jeg ikke følt det. Vi har gjort, hvad vi kunne for at få erstatninger ind, som, vi synes, er udmærkede, siger Esbjerg-træneren.

- Før vi gik i gang med sæsonen, vidste jeg, at vi ikke nødvendigvis ville komme i top-tre eller top-fire, og Superligaen er sådan indrettet, at hvis du ikke er i top-fire, så er der en vis risiko for, at du er i nedrykningsfare, fordi det er en relativt tæt liga.

- Så kan man have en god sæson og en mindre god. Vi havde håbet på, at vi havde fået flere point og lå højere i tabellen. Men jeg har gennem lang tid været klar over, at nedrykning var en risiko.

- Der var mange andre, der var parat til at udelukke, at vi kunne komme i den zone, men det gjorde jeg heldigvis ikke, for jeg vidste, at det kunne ske, siger træneren.

Niels Frederiksen mener, at hans spillere mod FCK viste de redskaber, der skal redde holdet i den tætte bundkamp.

- Det vigtige er, at spillerne viser en masse energi, tro på tingene og mod på banen. Det er vigtigt for mig, siger han og afviser, at Esbjerg skal til at spille som et bundhold.

- Hvis vi fortsætter med tro på tingene, have energi og mod, så er jeg fortrøstningsfuld, fastslår han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.