Esbjergs nye styrmand: Potentiale til meget mere

Europa-eventyret har kostet Esbjerg mange point i Superligaen, mener Michael Jakobsen inden sin Esbjerg-debut.

Der ligger et stort uudnyttet potentiale i Esbjerg-truppen, og foråret handler om at få det bedste frem i spillerne. Så behøver pokalvinderne nemlig ikke at rode rundt i bunden af Superligaen.

Det mener holdets nyindkøbte forsvarsstyrmand Michael Jakobsen, der - trods Esbjergs øjeblikkelige status som bundklub under nedrykningsstregen - er overbevist om, at han har gjort det rigtige ved at flytte vestpå fra FC København.

- Der er potentiale til meget mere. Der er mange unge gutter, der er på vej frem, og så er det nogle mere etablerede, der år efter år har vist, at de kan være med, når det gælder. Så jeg har aldrig haft nogen skrubler ved at tage til Esbjerg.

- Resultaterne har været lidt svingende i efteråret, men det skal vi have rådet bod på nu, siger Michael Jakobsen.

Sammen med sine nye holdkammerater tager han hul på forårssæsonen med mødet med Fiorentina torsdag aften i Europa Leagues 1/16-finale. En hård start, erkender han:

- Det havde da været fint at have 10 kampe sammen med holdkammeraterne, men nu er det sådan, og vi må få det bedste ud af det.

I modsætning til i superligakampene har Esbjerg leveret resultater over al forventning i Europa.

Det er med til at bekræfte Jakobsen i, at han har gjort det rigtige. Også fordi han i sin tid i AaB oplevede noget tilsvarende, da nordjyderne spillede Champions League i 2008.

- Gruppespil tager mange kræfter. Man spiller ofte tre kampe på en uge, og man kommer automatisk til at lægge fokus over på Europa. Det er lidt større. Det har sat sine spor, og det gjorde det også for os i AaB dengang, husker Michael Jakobsen.

Esbjerg og Fiorentina mødes i aften klokken 19, mens der er returkamp i Firenze om en uge.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.