Esbjergs træner er sur over tæt kampprogram

Superligaens kampplanlæggere tager ikke hensyn til europæiske kampe, mener Esbjerg-træner Niels Frederiksen.

En pause på knap 60 timer mellem to vigtige fodboldkampe er ikke meget, og Esbjergs træner Niels Frederiksen har svært ved at forstå, hvorfor man i dansk fodbold ikke tager mere hensyn til klubber, der spiller med i de europæiske turneringer.

Esbjerg spillede sent torsdag aften i Europa League mod Fiorentina og skal allerede i aktion i den hjemlige liga mod OB søndag klokken 13.

Netop det faktum gjorde det lettere for Frederiksen at tage beslutningen om at spare en række stamspillere i 1-1-kampen i Firenze i torsdags, selv om det naturligvis svækkede Esbjergs muligheder for at gå videre.

- Når man taler om vores prioritering af spillerne i Europa League i forhold til Superligaen, må jeg lige minde om, at Danmark åbenbart er det eneste land i verden, hvor man ikke kan finde ud af give de europæiske deltagere gode forhold, siger Niels Frederiksen.

- Til sammenligning skal Fiorentina først spille igen på mandag. Alle andre lande kan finde ud af at give holdene gode muligheder for at præstere i Europa samtidig med den hjemlige liga, lyder det fra Esbjergs træner.

Mod slutningen af efteråret gik esbjergenserne i stå i Superligaen, hvor man dumpede helt ned under nedrykningsstregen.

En dårlig stime, som Esbjerg-ledelsen har analyseret sig frem til i høj grad skyldes det hårde program. Derfor er man nu blevet endnu mere opmærksomme på, hvor mange kræfter, det koster at præstere i begge turneringen.

Niels Frederiksen erkender, at der er et særligt problem i den kommende runde, fordi den skal være afviklet søndag aften på grund af en landsholdssamling.

Men han undrer sig over, at hans hold skal være part i den tidligste af de fire programsatte søndagskampe.

- Vi prøvede jo også flere gange i efteråret at skulle spille om søndagen i stedet for at få mandagskampen.

- Jeg ved godt, at det skyldes den tv-aftale, som klubberne jo selv har været med til at lave, og at vi derfor har et ansvar selv. Alligevel er det noget, der er brug for at få kigget på, siger Niels Frederiksen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst