Espersen om Krarup-sag: Den måtte ikke vokse

Marie Krarups blog om newzealandsk befolkningsgruppe kunne skade Danmark, og derfor greb partitoppen ind.

Espersen om Krarup-sag: Den måtte ikke vokse

Marie Krarups blogindlæg om New Zealands oprindelige befolkning kunne ifølge Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen, skade Danmarks forhold til udlandet, og derfor besluttede partitoppen at gribe ind.

Det skete i en udtalelse, hvor Espersen beklager partifællens blogindlæg og slår fast, at man som gæst i et andet land skal respektere landet og den måde, befolkningen indretter sig på.

- Vi synes, det er vigtigt, at når det er en sag, som påkalder sig international interesse både i New Zealand, men også i Storbritannien, så er det noget, vi ikke kan have, siger Søren Espersen til Ritzau.

- Der skal vi med det samme sige, at partiet har en krystalklar holdning til det her. Vi har ikke lyst til, at sagen udvikler sig mere, siger han.

Marie Krarup besøgte for nylig New Zealand sammen med Folketingets Forsvarsudvalg, og som led i besøget overværede udvalgets medlemmer en maori-velkomsthilsen. Maorierne er den oprindelige befolkning i New Zealand.

Det fik efterfølgende Marie Krarup til at skrive, at hun havde følt sig "som en idiot", og at ritualet bestod af "en halvnøgen mand i bastskørt, der råbte og skreg på maori".

Ifølge eget udsagn var indlægget ment satirisk, men sådan er det bestemt ikke blevet forstået i New Zealand, og den misforståelse ønsker partitoppen i Dansk Folkeparti nu at aflive.

- Noget, der givetvis har været ment som satire, det er blevet forstået anderledes, og det kan vi ikke have over for andre lande. Man skal have et godt forhold til andre lande, siger Søren Espersen og fastslår, at sagen ikke får yderligere konsekvenser for Krarup.

- Det er, som det er, og så er den sag vel overstået. Det går jeg ud fra, siger næstformanden.

Han ønsker ikke at udtale sig om, hvorvidt han har været i dialog med Marie Krarup i sagen.

Dansk Folkepartis beklagelse glæder handelsminister Pia Olsen Dyhr (SF), der tidligere mandag anklagede Marie Krarup for at skade Danmarks forhold til New Zealand.

- Det vil jeg gerne rose for, og i forlængelse af det, tilbyde Dansk Folkeparti at beklagelsen oversættes og distribueres i New Zealand, så vi hurtigst muligt får genoprettet eventuel skader på Danmarks image i landet, skriver handelsministeren på sin Facebook-side.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.