EMNER

Espersens manifest

De Konservative er et folkeparti – folk har bare ikke opdaget det, var budskabet fra formanden, da hun gav sit bud på en vision

Koservatisme er ikke et tilbud til en lille gruppe ude på den ene politiske fløj, sagde Lene Espersen i sin formandstale.

Koservatisme er ikke et tilbud til en lille gruppe ude på den ene politiske fløj, sagde Lene Espersen i sin formandstale.

KØBENHAVN:Det er ikke til at se det, men danskerne er konservative. Sådan nogenlunde er håbet hos Lene Espersen, som i går holdt sin anden landsrådstale, hvor hun også havde sat sig for at give et mere samlet bud på det politiske projekt. En tale om den moderne konservatisme, som skulle vise, at De Konservative er langt mere end skattelettelser. - Hvad er morderne konservatisme? Hvordan er det, vores vision ser ud? spurgte Lene Espersen, før hun i en lille time selv gav svarene. Og svaret er, at De Konservative vil forandre for at bevare, som deres slogan lyder. På de grønne blokke er der tilføjet ”gælder også miljøpolitikken”, og Lene Espersen tilføjede i sin tale også socialpolitikken og værdipolitikken. - Tolererer vi i alt i tolerancens navn, så er der ikke tale om tolerance, men om ligegyldighed, lød det fra formanden, som gjorde klart, at der er værdier, som er bedre end andre. Burka med humoristisk vinkel Lene Espersen tog også fat på burkadebatten, selvom det var med den humoristiske vinkel. - Vi er i sandhed en nation, der går meget op i beklædning, som hun sagde til spredt morskab, før hun talte mod burka. - Burkaen forhindrer kvinderne i at blive en del af vores fællesskab, sagde hun. Det blev modtaget uden den store reaktion, og i det hele taget var der langt mellem bifaldene, mens Lene Espersen læste sig igennem den 20 sider lange tale. I følge Dorit Borreth fra Hjørring var den stille sal dog slet ikke udtryk for manglende begejstring. - Talen gav noget at tænke over, og så sidder man ikke og råber og skriger, som hun sagde. Og Lene Espersen lagde også op til, at der nok skal komme flere konservative til, når folk får tænkt over talen. - Konservatisme er ikke et tilbud til en lille gruppe ude på den ene politiske fløj. Nej, vi hedder med stolthed Det Konservative Folkeparti, fordi konservatismen er et tilbud til hele folket, sagde hun og tilføjede: - Nuvel, det har hele folket så ikke opdaget endnu. Espersen: Det bliver bedre I følge meningsmålingerne er der faktisk ingen nye, der har opdaget det, og kontrasten til sidste års jubellandsråd var til at tage og føle på. Men med sin tale om den moderne konservatisme regner Lene Espersen med, at det nok skal blive bedre til næste år. - Jeg er overbevist om, at når befolkningen finder ud af, hvad vi konservative står for, så vil man se det på vælgertilslutningen, sagde hun senere på dagen.