Estiske maratontrillinger skriver OL-historie

Der bliver skrevet OL-historie i kvindernes maraton i Rio, når estiske trillinger stiller til start.

FILES-OLY-RIO-2016-ESTONIA-MARATHON-HEALTH Foto: Scanpix/Marko Mumm

FILES-OLY-RIO-2016-ESTONIA-MARATHON-HEALTH Foto: Scanpix/Marko Mumm

Tre estiske maratonløbere er med deres blotte tilstedeværelse ved OL i Rio på vej ind i OL's historiebøger.

For Leila, Liina og Lily Luik er ikke bare blodsbeslægtet, de er såmænd trillinger, og de bliver det første sæt trillinger i historien ved startstregen til kvindernes OL-maratonløb.

Det er altså ikke, fordi man som tilskuer eller tv-seer ser dobbelt, ja faktisk trippelt, hvis man har svært ved at kende forskel på tre blonde løbere søndag, som formentlig kommer til at løbe nærmest arm i arm i Rio.

Ingen af de 30-årige søstre har potentiale til en topplacering, hvorfor de agter at nyde oplevelsen sammen, så længe det er muligt.

- Vi vælger at have en positiv indstilling, støtter hinanden og håber, at vi kan løbe sammen fra start til mål. OL-deltagelse giver os motivation og viljestyrke, siger Leila Luik ifølge det norske nyhedsbureau NTB.

Hun er den af de tre søstre, som har noteret den bedste personlige rekord med tiden to timer, 37 minutter og 11 sekunder.

Til sammenligning har en af de store favoritter på distancen ved OL, etiopieren Mare Dibaba, en personlig rekord på to timer, 19 minutter og 52 sekunder.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.