Estonian Air går konkurs

Rejsende med Estonian Air vil de næste dage i første omgang blive ombooket til andre selskaber.

Det estiske flyselskab Estonian Air, er gået konkurs, skriver selskabet på sin hjemmeside. Flyselskabet oplyser, at flyvningerne bliver indstillet fra og med søndag morgen.

Det skriver check-in.dk

Konkursen betyder, at den eneste rute mellem Danmark og Estland - ruten København-Tallinn - lukker.

Estonian Air har i længere tid været i økonomiske problemer, og fremtidsudsigterne for det lille selskab tegnede for alvor sort, da EU-Kommissionen påbegyndte en undersøgelse af den støtte, som selskabet har fået fra den estiske stat, skriver check-in.dk.

Hvis støtten er ulovlig, skal pengene betales tilbage, og det har det lille flyselskab ikke midler til, hvilket allerede blev kendt i september måned.

Dengang blev eneste udvej udpeget til at være at lade selskabet gå konkurs og starte forfra. Det er efter alt at dømme det, som er sket nu, skriver check-in.dk

Rejsende med Estonian Air mellem 8. november og 10. november vil i første omgang blive ombooket til andre selskaber, oplyser selskabet på sin hjemmeside.

Rejsende fra 11. november og frem har derimod udsigt til at kunne få refunderet deres billet, lyder det fra selskabet. Og krav om refusion skal ske indenfor tre måneder oplyser selskabet.

Estonian Air havde ved konkursen 14 ruter og flåden talte syv fly.

Estonian Air er ejet af den estiske stat, der har 97,34 procent af aktierne. SAS ejer 2,66 procent af selskabet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.