Et år efter færgetragedie: Efterladte føler sig glemt

Ni ofre savnes fortsat, efter at færgen Sewol for præcis et år siden forliste i Sydkorea. Hundredvis omkom.

Uvisheden er det værste.

I præcis et år har flere sydkoreanske familier haft svært ved at sætte et punktum efter færgetragedien i landet, der kostede flere end 300 mennesker livet. For ikke alle ofrene er blevet fundet.

I dagene efter færgen Sewols forlis i Sydkorea hev dykkere og redningsarbejdere lig efter lig op af det kolde vand og bragte ofrene hjem til deres familier.

Men i dage, uger, måneder og nu et år har Park Eun-mi ventet på beskeden om, at hendes 16-årige datter, Huh Da-yun, er blevet fundet. Den besked er endnu ikke kommet.

- Vi blev ved med at vente og tro på, at vores datter ville blive fundet. Jeg troede på et tidspunkt, at en eller anden vil være den sidste person til at blive fundet, og hvad nu hvis det er Da-yun, siger Park Eun-mi til CNN på årsdagen for tragedien.

Sewol kæntrede 16. april sidste år med 476 personer om bord 20 kilometer ud for Sydkoreas sydvestlige kyst. Ni ofre er aldrig blevet fundet.

Af de i alt 304 døde var omtrent 250 skoleelever fra samme skole.

Færgen ligger fortsat på havbunden. Der er endnu ikke taget en endelig beslutning om, hvorvidt skibet skal bjærges op fra dybet.

- Vi, familierne til de savnede ofre, genlever stadig dagen 16. april 2014. Jeg kan ikke tænke på andet end at finde min datter og de andre savnede, siger Park Eun-mi, der ifølge CNN er ved dårligt helbred, men nægter at tage imod behandling.

Hun håber, at regeringen vil hente skibet op for at finde de sidste ofre.

Tidligere på måneden demonstrerede adskillige pårørende for færgetragediens ofre. Flere barberede sig skaldede som led i at kræve politisk handling.

Færgetragedien skyldtes efter alt at dømme en dødelig kombination af en alt for tung last, ulovlig ombygning af færgen samt sølle evner til at styre fartøjet.

Lee Joon-seok, der var kaptajn på den forliste sydkoreanske færge blev i november idømt 36 års fængsel for pligtforsømmelse.

Tre andre besætningsmedlemmer, der var anklaget for drab, fik mellem 15 og 30 års fængsel.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.