Brønderslev

Et år uden indkomst

Førtidspensionsreform rammer 52-årige Jan Jørgensen

Jan Jørgensen har masser af breve, men ingen om, at der er hjælp at hente.Privatfoto

Jan Jørgensen har masser af breve, men ingen om, at der er hjælp at hente.Privatfoto

FLAUENSKJOLD:I et år har 52-årige Jan Jørgensen fra Flauenskjold måttet undvære sine sygedagpenge. Han og den øvrige del af familien på hustru og tre børn, må derfor leve af moderens indtægt, og der er 7000 kr. til rådighed på en måned.

Han er uarbejdsdygtig, da han lever i et smerte-helvede. Han arbejdede indtil han blev ramt af sygdom på et autoværksted i Frederikshavn.

Jan Jørgensen er kommet i klemme i den ny førtidspensionsreform, der trådte i kraft 1. januar. Tingene var ellers ved at falde på plads, men så kom den ny reform.

Han er indkaldt til møde i slutningen af februar, så han kan forudse, at der går endnu en rum tid, inden hans sag kan vurderes.

For tre år siden fik han en gastrik by-pass operation i maven. Han skulle tabe sig og holde vægten nede. Han har tabt 40 kilo over denne periode, men mest for at aflaste sine knæ og holde bloktrykket nede. Dermed fik han kontrol over sukkersøgen.

Han har også hjerteproblem. Når der bliver meget stress på, får han kramper omkring hjertet og brystet.

-Der er ofte problemer, når man skal have de kampe med jobcentret om penge og hjælp.

Senere har han gennemgået fire knæ-operationer. Han har fået et nyt knæ på Farsø Sygehus, efter at hans højre knæ var slidt ned.

Men trods flere operationer i knæet, er han i konstant smerte. Det er 24 timer i døgnet, syv dage om ugen, ja 365 dage om året.

- Jeg får tre-fire timers søvn i døgnet. Jeg vågner i smerter, og så sætter jeg mig til at lægge kabale, og så forsøger jeg at få lidt søvn igen.

Beskæftigelseschef Vibeke Holler siger til NORDJYSKE, at hun ikke kan udtale sig i personsager.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.