Lokalpolitik

Et fint udspil

Flere nordjyske ungdomspolitikere kan se positive elementer i udspil til SU-reform

Regeringens SU-refom skal blandt andet sikre, at de unge bliver hurtigere færdige med deres studier. Arkivfoto.

Regeringens SU-refom skal blandt andet sikre, at de unge bliver hurtigere færdige med deres studier. Arkivfoto.

NORDJYLLAND:Oven på regeringens udspil til en ny SU-reform, er holdninger delte hos de lokale ungdomspolitikere. Flere kan dog se positive elementer. Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende i dag.

- Det er overordnet et positivt udspil. Regeringen anerkender, at den høje SU er et problem, og det er fint, at man delvist afskaffer fjumreåret, siger formanden for Venstres Ungdom i Aalborg, Chris Bahnsen.

Han ser dog gerne, at man tager yderligere skridt og for eksempel helt afskaffer SU’en til hjemmeboende, der med regeringens udspil vil blive reduceret.

Unge stilles svagere

Netop det punkt ærgrer til gengæld formand for SFU i Aalborg, Jacob Vestergaard. - Det betyder, at nogle unge bliver svagere stillet, siger han.

Han ser i stedet hellere, at man kigger på den fordelingsnøgle, man tager i brug, når man skal vurdere, hvor meget den enkelte hjemmeboende unge skal have i SU.

- - Vi synes, at man skal se på husstandsindkomsten i stedet for forældreinkomsten, når man fordeler SU. Man skal for eksempel ikke have en høj SU, hvis man har en mor med en lav indkomst, der gifter sig med en mand med en høj, som det er nu, siger Jacob Vestergaard, der dog også ser positive ting ved forslaget.

Radikal Ungdom tilfredseDet samme gør Radikal Ungdom, hvor formand i Aalborg Alexander Rosager har svært ved at finde noget at sætte fingeren på.

- Vi synes det er et rigtig, rigtig fint udspil. Vi er specielt glade for, at der ikke bliver pillet ved det sjette SU-år, siger han med henvisning til, at det kun er de, der bruger mere end to sabbatår efter deres ungdomsuddannelse, der ser ud til, at må klare sig med fem års SU.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.