Frederikshavn

Et hjem i verden?

Debat og film om flygtningebørn torsdag 19. november

Torsdag 19. november kl. 19.00 transmitterer Frederikshavn Bibliotek dokumentaren ”Et hjem i verden” sammen med CPH:DOX live.

Torsdag 19. november kl. 19.00 transmitterer Frederikshavn Bibliotek dokumentaren ”Et hjem i verden” sammen med CPH:DOX live.

FREDERIKSHAVN:Biblioteket live-transmitterer i samarbejde med CPH:DOX live dokumentaren ”Et hjem i verden” torsdag 19. november kl. 19.00 og bagefter er der debat om flygtninge børns skæbne i Danmark.

For hvordan er det at skulle finde et nyt hjem i verden, når man er flygtet fra alt, hvad man kendte? Hvordan er livet egentlig for flygtningebørnene i Danmark? Og hvad betyder det for dem at blive en del af det danske samfund?

Alt dette får man svaret på, når dokumentaren ” Et hjem i verden” tager fat i et højaktuelt emne, der præger medierne i hele verden, og derfor vil Ayse Dudu Tepe fra Radio 24Syv være vært for den efterfølgende debat, hvor du har mulighed for at deltage og stille spørgsmål via sms og Twitter.

Instruktør Andreas Koefoed er den første, der med sin dokumentar, giver en stemme til asylbørn. Der er tale om en snigpremiere, da filmen først vises næste år på TV2.

”Et hjem i verden” skildrer fem asylbørns dagligdag på en Røde Kors-asylskole og deres liv efter ankomsten til Danmark. Vi følger børnene Magomed, Sehmuz, Heda, Amel og Ali, der har forskellige nationaliteter og baggrundshistorier, men fælles for dem alle er, at de er flygtet med deres familier til Danmark i håbet om at starte et nyt liv.

Andreas Koefoed har i mange år skabt gribende dokumentarfilm, hvor børn har hovedrollen og er udgangspunkt for historien.

”Et hjem i verden” er ligeledes en fortælling om vores verden ud fra børns perspektiv. Andreas Koefoed forklarer: ”I den offentlige debat bliver mennesker på flugt ofte reduceret til tal eller stereotyper. Man glemmer nemt, at disse folk er helt almindelige mennesker, der blot er i en vanskelig situation. Det er min grund til at fortælle denne historie: at fortælle om børnene som de helt almindelige børn, de er”.

I dokumentaren møder vi også læreren Dorte, som er en af de personer, der prøver at skabe trygge rammer for børnene og deres familier på asylskolen. Gennem engagement og medfølelse kommer Dorte tæt på børnene, og trods deres vanskeligheder og udfordringer kæmper hun for at bringe det bedste frem i dem og give dem personlige sejre – så de kan skabe et nyt sted i verden, hvor de kan føle sig hjemme.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.