Så kan fuglene flyve frit: Master løftet væk fra den unikke fuglekorridor

En halv dag med sol og let vind var nok til at de gamle højspændingsmaster blev fjernet helt fra Vejlerne - se de flotte fotos fra manøvren

Niels Hansen
En helikopter sørgede for at alle metalstumperne blev hentet ud fra fuglereservatet.Foto: Bo Lehm
Dansk transport og logistik 11. februar 2019 18:49 - Opdateret 12. februar 2019 10:36

KÆRUP HOLME: I løbet af få timer mandag eftermiddag forsvandt de gamle højspændingsmaster fra Vejlerne og nu har fuglene det helt for sig selv.

Næsten da, for til sommer skal betonfundamenterne også fjernes, men det bliver ikke fra luften.

Niels Hansen
Mens pilot Martin Knudsen holdt helikopteren stille i luften, fik hjælperen på jorden, Niels Peter Kjeldahl, som faktisk er direktør for KN Helicopters løsnet bærestroppen og fartøjet kunne vende ud efter næste stump tårn. Foto: Bo Lehm

Det var en helikopter fra firmaet KN Helicopters i Esbjerg som stod for den del af arbejdet og selv om det gav noget støj, så var fuglene i området i princippet totalt ligeglade.

De holdt sig til det fugle nu bruger tiden på, mens stålmasterne, der i forvejen var væltet og skåret i passende stykker blev fløjet ud til en græsmark og senere transport til skrotpladsen.

Niels Hansen
Alle delene fra de gamle tårne blev lagt på en græsmark og herfra bliver de så hentet af lastbiler. Foto: Bo Lehm

Resten af arbejdet fra Kærup Holme til transformatorstationen på Gl. Aalborgvej bliver dog uden helikopter, for da er der mere fast grund under entreprenørmaskinerne.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...