Aalborg

- Et jagtgevær i min bil? Det må være plantet af nogen

24-årig nægter ethvert kendskab til våben i sin bil, men blev varetægtsfængslet i fire uger

Arkivfoto: Bente Poder

Arkivfoto: Bente Poder

AALBORG:En 24-årig mand er varetægtsfængslet indtil 29. juli efter at være standset af politiet med våben i sin bil.

Manden blev standset fredag eftermiddag på Jernbanegade i Aalborg af en politipatrulje, der i første omgang fandt ud af, at han var frakendt kørekortet. Betjentene kiggede bilen efter i sømmene og fandt dels en foldekniv, hvis blad var længere end tilladt, dels et oversavet jagtgevær.

Den 24-årige benægtede ved lørdagens grundlovsforhør i Retten i Hjørring ethvert kendskab til geværet.

Ifølge politianklager David Schmidt Hvelplund blev våbnet fundet pakket ind i en jakke bag ved det ene forsæde umiddelbart tilgængeligt fra forsædet.

- Men han forklarede, at det måtte være plantet der af nogen. Der var også to andre mænd og en kvinde i bilen, men han fortalte, at det heller ikke var deres, refererer anklageren.

Hverken han eller retten købte umiddelbart den forklaring, og manden blev varetægtsfængslet i fire uger.

Dermed får politiet tid til at undersøge sagen nærmere, hvilket især handler om at få gennemført analyser af DNA-spor på geværet, som kan fortælle, hvem der har håndteret det.

Den 24-årige gjorde ikke sin sag bedre, da han ifølge de betjente, der afhørte ham i løbet af formiddagen, truede dem med, at han ville ”klappe dem én”. Dermed er han ud over brud på våbenloven også sigtet for trusler mod embedsmand i funktion.

- Det var en yderligere årsag til fængslingen. Han har flere tidligere domme for trusler, og denne er fremsat i prøvetiden efter den seneste dom, fortæller David Schmidt Hvelplund.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.