Et kig i virkelighedens tømrerjob

Elever fra uddannelsens grundforløb laver energirigtigt fritidshus, som kommunen vil bruge ved Hjørring Dyrskue

Poul Christoffersen
Tømrerelever er ved at beklæde energirigtigt fritidshus til dyrskuet i Hjørring. I baggrunden ses et af de normale huse tømrerelever normalt laver på grundforløbet hos EUC Nord.Foto: Bente Poder
EMNER 19. juni 2012 22:49

HJØRRING: Seks elever på tømrerfagets grundforløb hos EUC Nord har i de sidste 6-8 uger fået en mere virkelighedsnær indføring i fremtidens byggemetoder end normalt.

De er ved at lægge sidste hånd på et energirigtigt fritidshus, som skal være en udstillingspavillon for Hjørring Kommune under det snart forestående dyrskue.
- Kommunen henvendte sig for at høre, om vi ku’ lave et passivhus. Opgaven ligger noget ud over det hus elever på grundforløbet ellers laver. Vi har samarbejdet med Bjerg Arkitektur om at løse opgaven. Bjerg Arkitektur kom med et oplæg, men eleverne har selv snakket sammen om løsninger, oplyser faglærer Anders Hansen.
På tirsdag skal det færdige hus flyttes ud på dyrskuepladsen ved Aalborgvej.,
- De har fået hele paletten af opgaver ved at lave et fritidshus i mindre format, siger faglæreren.
- De her elever laver et hus, der ligger tær op af virkeligheden, og det er det vi gerne vil arbejde hen imod. Men det her er for dyrt, og vi vil heller ikke ud at konkurrere med mestre, siger han.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...