Ildebrand

Et levende lys er sandsynligvis årsag til dødsbrand i campingvogn

Politiet slår fast, at der ikke ligger forbrydelse bag brand på Hvalpsund Familie Camping

Det var sandsynligvis et levende lys, der var årsag til dødsbrand i campingvogn på Hvalpsund Familie Camping. Foto: Kurt Bering

Det var sandsynligvis et levende lys, der var årsag til dødsbrand i campingvogn på Hvalpsund Familie Camping. Foto: Kurt Bering

HVALPSUND:Det var formentlig et levende lys, der var årsag til den brand i en campingvogn Hvalpsund Familie Camping, der lørdag aften kostede en 63-årig kvinde fra Viborg livet.

Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politiets brandefterforskere har foretaget en lang række undersøgelser på stedet, og adskillige vidner er blevet afhørt hele søndagen og mandagen.

Og efterforskningen viser, at der med stor sandsynlighed er tale om, at branden er startet som følge af brug af åben ild, formentlig kan der være tale om nogle levende lys i campingvognens fortelt. Politiet har ikke fundet nogen fejl i de elektriske installationer i campingvognen eller lignende, som kunne være årsag til branden.

Den 63-årige kvinde opholdt sig alene i campingvognen, da den kraftige brand brød ud, og efterforskningen har påvist, at det ikke var muligt for tililende personer at slukke den voldsomme brand eller at komme kvinden til undsætning.

Ingen tegn på forbrydelse

- Derfor viser vores efterforskning ingen tegn på, at der skulle være sket en forbrydelse, siger lederen af politiets efterforskning, politikommissær Carsten Straszek.

Branden i campingvognen brød ud omkring kl. 21.45. Da beredskabet ankom til stedet kort tid efter var campingvognen overtændt.

- Da slukningsarbejdet var tilendebragt, fandt myndighederne en afdød kvinde i resterne af campingvognen, siger Carsten Straszek.

Brandstedet har efterfølgende været afspærret af politiet, fordi det skulle undersøges af efterforskere, brandteknikere samt af en retslæge.