Brønderslev

Et levende plankeværk

Anders Kjær er mirakelmageren i buret hos Vendsyssel Hot Shots, der kan betyde medaljer

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Anders Kjær er både hurtig og stor, så han er svær at passere i målet hos Vendsyssel Hot Shots.Foto: Kurt Bering

BRØNDERSLEV:Som én af landets absolut bedste målmænd i floorball har 27-årige Anders Kjær stor betydning for Vendsyssel Hot Shots i bestræbelserne på endelig at vinde en DM-guldmedalje.

- En dygtig målmand er næsten mere end halvdelen af holdet, så det er klart, at vi glæder os over at have store, stærke Anders i buret, siger Hot Shots-træner Allan Jensen.

- Anders har hele pakken med rutine, hurtighed og størrelse, og så stiller han sig aldrig tilfreds med sin egen indsats. Og det hele gør ham til landets bedste floorballkeeper sammen med Mike Trolle fra Rødovre.

Anders Kjær er da også nærmest selvskrevet til det danske landshold, men senest meldte han dog fra til VM-kvalifikation på grund af familieforøgelse. Til det kommende A-VM i Gøteborg i december ligner Hot Shots-keeperen dog en sikker, sidste skanse, og han er da også sammen med klubkammeraten Andreas Glad og Lars Jespersen fra Blackhawks udtaget til en landsholdssamling i april i Kolding.

Vandt guld med Bulldogs

Anders Kjær er fra Brønderslev, og Hot Shots er hans hjerteklub, selv om han nu bor i Frederikshavn.

Den hidtil eneste DM-guldmedalje har han dog vundet med Frederikshavn Bulldogs, men i DM-kvartfinalerne var netop Anders Kjærs spil i målet for Hot Shots stærkt medvirkende til, at holdet besejrede Frederikshavn Blackhawks.

- Jeg har en enkelt pokalguldmedalje med Hot Shots, og sidste sæson var jeg overbevist om, at det endelig ville lykkes at tage det danske mesterskab, men desværre snublede vi i finalen, siger Anders Kjær.

- I denne sæson har vi en lidt smallere trup, men sejrene over Blackhawks gav selvtillid, så forhåbentlig kan vi gå hele vejen denne gang.

Med sine 27 år har Anders Kjær stadig en del aktive år i sig i floorballburet, og selv regner han med endnu to-tre år, selv om hjemmefronten med en nyfødt nu trækker en hel del.

- Jeg har også døjet en del med nogle knæskader, og kan godt mærke at restitueringen tager længere tid, men selvfølgelig vil jeg gerne være med til at føre Hot Shots til tops samt få en del flere landskampe.

Nederlag i Benløse

Vejen til DM-finalen bliver dog ikke let for Anders Kjær og kompagni, især ikke efter nederlag i de to første semifinalekampe på udebane.

Første kamp endte 6-4 til Benløse, og kamp to måtte ud i forlængelse, inden Hot Shots måtte se sig slået 5-4 på et straffeslag efter blot sekunders spil.

- Vi burde have vundet kamp nummer to, men marginalerne var ikke med os, siger Hot Shots-træner Allan Jensen.

Han har dog langtfra opgivet at få en plads i finalen, men det kræver en sejr på lørdag i Brønderslev Hallen.

- Vi er det bedste hold, og derfor skal vi også kunne hente de nødvendige sejre i weekenden på hjemmebane, så vi får fremtvunget en femte og afgørende kamp i Benløse.

Også målmand Anders Kjær tror fortsat på en finaleplads til Hot Shots.

- Det var helt misvisende, at vi tabte den anden kamp til Benløse, hvor de scorede fem sekunder inde i overtiden, efter at vi havde været bedst i hele kampen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst