Morsø

Et lille område, der berører alle

Rammeudbud på asfaltering af veje er en måde at spare penge på i udvalg for teknik og miljø

Meiner Nørgaard (DF) vil have forslagene på bordet hos politikerne, før han bekender personlig kulør i forhold til dem. Arkivfoto

Meiner Nørgaard (DF) vil have forslagene på bordet hos politikerne, før han bekender personlig kulør i forhold til dem. Arkivfoto

MORS:41,6 millioner kroner. Tre procent af Morsø Kommunes udgifter. Nu og i 2020.

Mere fylder udvalg for teknik og miljø (utm) ikke i den kommunale husholdning. I modsætning til de tre øvrige faste udvalg under Morsø Kommunalbestyrelse har utm relativt få mennesker på lønningslisten og slet ingen borgere, der skal have udbetalt offentlige ydelser. Men det er ikke størrelsen, det kommer an på, understreger formand Meiner Nørgaard (DF).

- Nok har vi kommunens mindste budget, men til gengæld har de ting, vi beskæftiger os med, berøring til og betydning for samtlige borgere i kommunen. Derfor forventer jeg, at vi vil få opmærksomhed på de borgermøder, der skal holdes om Serviceplan 2020. Vi vil lytte opmærksomt til de meninger og forslag, der kommer fra borgerne, siger Meiner Nørgaard.

Alle kører eksempelvis på kommunens veje og har en interesse i, at de bliver holdt ved lige. Her foreslår forvaltningen, at politikerne overvejer at gøre vejvedligeholdelsen til et rammeudbud. Det vil sige, at man indgår aftale med en eller flere entreprenører om, at de for en bestemt årlig sum skal lægge asfalt og udbedre skader.

- Rammeudbud på asfalt anvendes med skiftende held i flere kommuner. Under alle omstændigheder er rammeudbud mindre fleksibelt i forhold til at justere bevillingen til asfalt efter det faktiske behov år for år, siger Meiner Nørgaard.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.