Et livs rastepladser

Ny bog af Aase Thomassen om Hilmar Thomsen, der blev 95 år.

Som en fugl på træk er en ny bog af Aase Thomassen med beretninger fra Mariager og omegn. Privatfoto

Som en fugl på træk er en ny bog af Aase Thomassen med beretninger fra Mariager og omegn. Privatfoto

MARIAGER:- Jeg blev født som en fejltagelse, og der er meget, jeg kunne og skulle have gjort anderledes, men én ting er jeg glad for: At jeg ikke gjorde som alle andre.

Det er ordene fra en mand, som kort før sin død så tilbage på sit 95 år lange liv og fortalte forfatteren Aase Thomassen om det på sin lille stue på Ældrecenter Fjordvang i Mariager.

Det er blevet til bogen, Som en fugl på træk.

Bogens hovedperson, Hilmar Thomsen, blev født i Skrødstrup i 1916. Otte år gammel flyttede han til Hem. Bogen handler om Hilmars og andres liv, om sandhed og løgne, og om en række lokale begivenheder. Blandt andet om et fly, som i 1945 styrtede ned på Bakkegaardens mark sydøst for Mariager. Bogen giver svaret på, hvad der skete, og hvad der blev af piloten.

Også Hobro er nævnt, idet hovedpersonen indgår en handel med en hestehandler i Hobro, og med to heste indlogeres han i en togvogn til Tyskland.

Det lå i kortene, at Hilmar skulle være tjenestekarl, men han ville ikke gro fast noget sted. Hans urolige ungdomsår førte ham rundt i Danmark, Sverige og Tyskland. De steder, han havde boet, omtalte han som sine rastepladser. 47 blev det til i alt.

Hilmar skilte sig ud fra mængden. Han troede, han kendte sandheden om sig selv, men i en alder af 43 år modtog han en besked, der bragte ham ud af fatning. Mange år senere i sin stue på Fjordvang i Mariager konkluderede han, at nok er det vigtigt at kunne huske, men mindst ligeså vigtigt at kunne glemme. 95 år gammel besluttede han at afslutte sit liv, og et stort følge fulgte ham til hans sidste rasteplads.

Aase Thomassen har tidligere udgivet bøgerne, Vi klarede den Karen, La Norma og Stærke bånd.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden