Brønderslev

Et nyt centrum

Brønderslev skal ligne Brønderslev igen

Banegårdspladsen skal igen være Brønderslevs centrum. Foto: Henrik Louis

Banegårdspladsen skal igen være Brønderslevs centrum. Foto: Henrik Louis

BRØNDERSLEV:Brønderslev skal være Brønderslev igen – med et centrum!

Det er overskriften på det nye forslag til midtbyplan for Brønderslev som byrådet godkendte 22. maj og nu har sendt i høring.

- Udgangspunktet for midtbyplanen er de senere års udvikling i byens handelsliv, fortæller byplanlægger Martin Heide. Betingelserne for at handle ind i Brønderslev Midtby har ændret sig de senere år.

- I de gode år, før krisen, voksede byens handelsområde ud ad Østergade, hvor flere store dagligvarebutikker flyttede hen.

- I dag er det tydeligt, at denne flytning af dagligvarebutikker væk fra byens center har medført en uønsket følgeeffekt.

- Handelslivet i byen har det svært, og flere tomme butiksvinduer vidner om dette.

- For at sikre et aktivt lokalt handelsliv med indkøbsmuligheder af både udvalgs- og dagligvarer, og for at bevare så mange arbejdspladser som muligt, er det nødvendigt at gøre noget i forsøget på at vende en negativ udvikling.

- For at det skal blive til mere end blot et hurtigt kunstigt åndedræt er det nu nødvendigt at se på nogle langsigtede mål for ændringer (og investeringer) i midtbyen. Med forslaget til midtbyplanen præsenteres et oplæg til dette.

Byvandringen mandag 24. juni fra kl. 17 fra Hedelunds P-plads og afsluttes med sandwich og øl/vand i Den Runde Pavillon.

- Vi forventer at gåturen tager mellem en time og halvanden time. Af hensyn til forplejning skal tilmelding til byvandring ske til Martin Heide på martin.heide@99454545.dk senest i dag

Midtbyplanen er en digital plan, der kan læses via kommunens hjemmeside.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.