Et orgie af vellyd

8
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Nibe Festival 2012 - Bernhoft på Blå Scene. Foto: Henrik Bo

NIBE FESTIVAL

# # # # ¤ ¤

Bernhoft

NIBE:På fjerdedagen af en festival har man hørt så meget musik, at man trænger til at blive udfordret på sine vaneforestillinger.

En sådan udfordring var for undertegnede lørdagens koncert med norske Bernhoft.
Et imponerende setup i form af et 11 mands-band med blæsersektion og korpiger og hele molevitten. Og det var et sublimt velspillende orkester med en karismatisk entertainer i front i skikkelse af forsanger og bandleder Jarle Bernhoft iklædt sort jakkesæt, hornbriller, Tintin-frisure samt Elvis-moves og besjælet af en fantastisk sprød sangstemme.
I afdelingen for svedig, groovy, funky soul var det ren chokolade for øregangene og en oplevelse, man ikke lige venter at få tilsendt fra broderlandet mod nord. Men - og der er jo ofte et men - den slags har det med at blive lidt ensformigt og kønsløst. Blandt andet fordi samtlige numre partout skal iklædes så storslåede arrangementer, hvor alle instrumenter skal have plads, at det ganske enkelt drukner de enkelte sanges særpræg.
Vi fik i første ekstranummer et glimt af noget interessant, da Jarle Bernhoft sang kun akkompagneret af korpiger, orgel og trommer. Men ellers kom sættet, flot og superprofessionelt som det var, til at virke lidt kedeligt i længden,
Bernhoft spillede i samme opsætning på Skråen tidligere på året, men han optræder faktisk også solo, og at dømme efter de videoklip, der kan ses på Youtube, synes han faktisk at være mere interessant og original som soloartist.

Lars Aare

lars.aare@nordjyske.dk

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.