Aalborg

Et par tusinde smagte på Nordjylland

Fødevaremessen Smagen af Nordjylland i Aalborg blev besøgt af knapt et par tusinde, halvdelen inviterede fagfolk

Knap 2000 besøgte fødevaremessen Smag på Nordjylland - heraf var halvdelen inviterede fagfolk. Foto Martin Damgård

Knap 2000 besøgte fødevaremessen Smag på Nordjylland - heraf var halvdelen inviterede fagfolk. Foto Martin Damgård

Efter tre dages præsentation af nordjyske fødevarespecialiteter kan det første resultat gøres op. Fødevaremessen Smagen af Nordjylland i Aalborg blev besøgt af knapt et par tusinde, halvdelen inviterede fagfolk. - Fagdagene bar præg af, at der ikke var et gigantisk rykind. Dagene er netop lukket for publikum og afsat til indkøbere og andre fagfolk, for at der kunne være tid til at tale med dem og præsentere produkterne på en kvalificeret måde, forklarer direktør i Rådet for AgroIndustri, Bente Albeck-Madsen, Brønderslev. Første dag kom der 382 fagfolk og på andendagen 533. På publikumsdagen lørdag benyttede knapt 900 af landsdelens borgere sig af muligheden for at se og i vidt omfang smage på de nordjyske specialiteter og tale med producenterne. Messen blev krydret med en række underholdende indslag rundt om temaet. Teamlederen for kokkelandsholdet, institutchef Per Mandrup, Culinary Institute of Denmark, og TV2-kokken Morten Becker Jørgensen og journalist Per Jensen serverede nordjyske specialiteter ud fra det nye nordjyske køkken-koncept. egon.kjoeller@nordjyske.dk