Et sidste signal fra rådhuspladsen

Frederikshavnske fagforeninger demonstrerede på Rådhuspladsen, mens OK-forhandlingerne spidsede til

7
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kommunalt ansatte demonstrerer på Rådhuspladsen i FrederikshavnFoto: Bente Poder

FREDERIKSHAVN:- Vi står her for at sende det signal til borgmesteren, at hun som bestyrelsesmedlem i KL skal tage ansvar og gøre, hvad hun kan, for at vi nu får en løsning.

Det siger Finn Jenne, formand for 3F Frederikshavn.

Sammen med små 100 andre lønmodtagere fra 3F, SL, BUPL, DLF, Dansk Sygeplejeråd og FOA demonstrerede han tirsdag middag på Rådhuspladsen i Frederikshavn, alt imens forhandlingerne om nye overenskomster var ved at nå forligskvindens deadline.

De demonstrerende havde håbet at få borgmester Birgit Hansen i tale, men borgmesterens kalender var booket med borgere, der havde taget imod tilbuddet om træffetid på borgmesterkontoret, så demonstranterne måtte nøjes med at sende en stille hilsen fra Rådhuspladsen.

Kathja Ryom, faglig sekretær i SL Nordjylland, deltog i demonstrationen.

Foto: Bente Poder

Kathja Ryom, faglig sekretær i SL Nordjylland, deltog i demonstrationen. Foto: Bente Poder

Musketéred

Utålmodigheden blandt de demonstrerende er stor.

- Vi farer jo rundt i tomgang med 100 km i timen, som et af mine medlemmer har sagt det. Hver morgen vågner vi op og håber, at nu har de fundet en løsning, siger Finn Jenne. Der står fast på den meget omtalte musketéred, fagbevægelsen har indgået. Herunder at der skal findes en aftale om lærernes arbejdstid, hvis der skal laves aftaler.

- Arbejdsgiverne forsøger at slå en kile ind i det sammenhold, men vi skal holde fast, selv om vi alle bliver udfordret, siger Finn Jenne.

- Lærerne i Frederikshavn Kommune bliver også berørt af en storkonflikt, selv om vi ikke er udtaget til at strejke, siger Mads Christensen, DLF Frederikshavn.

Foto: Bente Poder

- Lærerne i Frederikshavn Kommune bliver også berørt af en storkonflikt, selv om vi ikke er udtaget til at strejke, siger Mads Christensen, DLF Frederikshavn. Foto: Bente Poder

SL: Fælles løsning

Socialpædagogerne håbede også på en fælles løsning og bakkede op om musketéreden.

- Signalet herfra er, at vi står sammen på tværs af de forskellige faggrupper. Lærerne skal også gå konstruktivt ind i forhandlingerne, så den knast bliver løst, siger René Zimmer, faglig sekretær i SL Frederikshavn.

Folkeskolerne i Frederikshavn er ikke udtaget som strejkemål, men en storkonflikt vil også ramme skoleområdet, siger Mads Christensen, formand for DL Frederikshavn.

- Hvis ikke der bliver gjort rent på skolerne, kan der hurtigt blive problemer med arbejdsmiljøloven. Tjenestemænd og de lærere, der underviser i specialklasser er undtaget, men alle andre mister løn i de uger en lockout måtte vare, siger Mads Christensen.

- Vi har brug for en fælles løsning, siger Finn Jenne, 3F Frederikshavn.

Foto: Bente Poder

- Vi har brug for en fælles løsning, siger Finn Jenne, 3F Frederikshavn. Foto: Bente Poder

Nødberedskab

For 3F’erne er det rengøringspersonalet, de ansatte i Park og Vej, statsansatte på Flådestationen og regionale sygehuse, der bliver berørt.

SL har udtaget Døgncenter Frederikshavn på Suensonsvej til strejke, hvis det bliver aktuelt.

- Det betyder, at der kun vil være et nødberedskab til at tage sig af de anbragte børn, der ikke vil kunne deltage i fritidsaktiviteter og andet så længe, siger Kathja Ryom, faglig sekretær og næstformand i SL Nordjylland.

René Zimmer og Kathja Ryom, SL, opfordrede til en løsning for alle.

Foto: Bente Poder

René Zimmer og Kathja Ryom, SL, opfordrede til en løsning for alle. Foto: Bente Poder

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.