Et skuffet farvel

Formanden for kommunens folkeoplysningsudvalg, synes det er gået lidt for stærkt med at fratage udvalget deres opgaver

Rut Jørgensen er formand for kommunens folkeoplysningsudvalg, og hun synes, det er gået alt for stærkt med at fjerne ansvaret for udvalget.Arkivfoto.

Rut Jørgensen er formand for kommunens folkeoplysningsudvalg, og hun synes, det er gået alt for stærkt med at fjerne ansvaret for udvalget.Arkivfoto.

Det er en ærgerlig formand for kommunens folkeoplysningsudvalg, som har sagt sit sidste farvel til folkeoplysningsarbejdet, som det hidtil har været kendt. - Jeg er ked af det og skuffet. Jeg synes ikke, udvalget fik muligheden for at sige pænt farvel og informere vores brugere om de nye tider, siger udvalgsformand Rut Jørgensen. I følge Rut Jørgensen har både hun, og flere af medlemmerne af folkeoplysningsudvalget, først for en måned siden fået oplyst, hvorledes tingene skal fungere fremover. - Vi har fået at vide, at 2012 vil være et overgangsår, og at de nye regler først vil træde endeligt i kraft 1. januar 2013. I vores verden betød det, at vi skulle fortsætte, som vi plejer i 2012 samtidigt med, at vi fik opgaven som høringsorgan, siger Rut Jørgensen. I stedet er virkeligheden, at udvalget ikke længere har mulighed for at bevillige tilskud og lignende. I 2012 skal udvalget alene fungere som høringsorgan. - Det er Folketinget, som har vedtaget de nye regler, og derfor har forløbet mere eller mindre været ude af kommunens hænder, mener Jørgen Pontoppidan, som er formand for udvalget for kultur og fritid. Han medgiver dog gerne, at processen er gået meget stærkt, og at de vedtagne overgangsregler kan misforstås. - Foreholdt formuleringen så kan jeg godt forstå, at man kan få en opfattelse af, at ændringerne først sker fra 2013, så informationen har måske ikke været god nok, siger Jørgen Pontoppidan.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.