Et slag for de gode råvarer

Spisekrogen henter tips og ideer hos Helle Nielsen på Hadsund Tekniske Skole

Ungdomsuddannelser 1. maj 2003 08:00

HADSUND: Der blev snittet og kokkeret til den store guldmedalje på Hadsund Tekniske Skole forleden, men sandt for dyden kom der ikke megen brugbar føde ud af faglærer Helle Nielsens flittige arbejde. Det var nemlig alt sammen til ære for mikrofonen, fordi Aase Brushave fra Nordjyllands Radios Spisekrogen var draget i felten for at høre om mad a la Helle Nielsen. - Det er jo svindel og humbug, når man laver radio, smiler Helle Nielsen, der tager det aldeles afslappet, at hun de kommende lørdage optræder som kulinarisk guide for en stor kreds af nordjyske lyttere. Spisekrogen, der har dannet model for en række lignende programmer på Danmarks Radios øvrige regionalstationer, har i efterhånden mange år været præget af kokke fra Hotel og restaurantfagskolen i Aalborg, men da holdet fra hotel og restaurant-linien på Hadsund tekniske skole deltog i Forårs-messen i Aalborghallen, blev kontakten skabt. - Et par af mine kolleger i Aalborg var sygemeldt, så deraf opstod ideen, at vi kunne lave noget her i Hadsund. Jeg har mødt Aase Brushave før, men jeg har egentlig altid ment, at det måtte være noget for dem, der meget gerne ville, siger Helle Nielsen, der lodret afviser, at hun personligt har ambitioner om at føre sig frem for lytterne. - Men det kan være en fordel for skolen, at der bliver større opmærksomhed om os og om, at vi tilbyder hotel og restaurant-linien hér, mener hun. Helle Nielsen er uddannet på restaurant Papegøjehaven i Aalborg og har sat sig som mål at slå et slag for de gode danske råvarer, som i nutidens internationaliserede køkken er blevet lidt overset. - Det er ikke fordi jeg har noget imod de nye og "spændende" råvarer. Men det er måske lidt for nemt med de importerede, overfladebehandlede grøntsager og eksotiske frugter, som modner undervejs. Der skal også være plads til de gode danske råvarer. Traditionerne skulle gerne holdes i hævd, mener Helle Nielsen. Mens råvarerne er de kendte og klassiske, så må sammensætningen ifølge Helle Nielsen gerne være lidt anderledes. I det første program kan lytterne således stifte bekendtskab med kylling fyldt med rabarber. - For 20 år siden havde enhver haveejer med respekt for sig selv rabarber i haven, og der er ikke noget, der er mere lækkert end den første portion rabarbergrød eller -kompot, mener Helle Nielsen. Hendes optræden synes i øvrigt at være faldet i Aase Brushaves smag, for det er allerede aftalt at lave flere udsendelser end de to, der allerede er optaget. - Jeg skal sende hende nogle forslag til menuer, og jeg har et par ideer om, at jeg vil lave nogle tips til gode madpakker og skovtursmad. Det ender jo ofte med nogle rester fra dagen i forvejen, og det må gerne være lidt mere spændende end det, mener Helle Nielsen. Det første program fra Hadsund tekniske skole sendes lørdag 3. Maj, kl. 9.30

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...