Et slag for Hjørring som uddannelsesby

Clement Kjersgaard med til visionsdag i Hjørring

Lise Myrup Lassen
Clement Kjersgaard er med ved mødet i dag. Arkivfoto: Bo Lehm
Hjørring 24. november 2014 10:58 - Opdateret 24. november 2014 11:14

HJØRRING: Med Clement Kjersgaard ved roret tager Hjørring Kommune, erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner mandag sammen hul på visionen om at gøre Hjørring til:

- en attraktiv uddannelsesby med et spændende uddannelsesmiljø med flere og nye uddannelser.

- en by, der kan tiltrække fremtidens virksomheder og medarbejdere

- en by, hvor kommune, erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner trækker i samme retning.

- Det er én af de vigtigste opgaver for os både som kommune, men også som yderområde at sørge for at tilbyde uddannelser og mulighed for efteruddannelse til vores borgere. Og dermed sørge for, at vi har den kvalificerede arbejdskraft de lokale virksomheder efterspørger og kommer til at efterspørge i mange år fremover. På den måde vil vi være et attraktivt alternativ, når storbyerne trækker i forhold til uddannelse og job, siger borgmester Arne Boelt (S).

Hvad skal der til? Hvordan kan det samarbejde helt konkret ske? Hvad skal vi have fokus på? Hvem skal gøre hvad? Og hvor langt kan vi komme med hver vores indsigt og baggrund og sammen tage ansvar for at sikre, det sker?

Det er bare nogle af de spørgsmål, der bliver vendt på mødet når borgmester Arne Boelt (S) sætter dagen i gang, og Clement Kjersgaard med vanlig skarphed og tempo styrer debat, idé-workshops og oplægsholdere - blandt andre Daniel Rugholm (K), formand for Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget, og Kirsten Ravn Bundgaard, konstitueret rektor og Prorektor på UCN.

Og det skal ikke blot blive ved snakken! Dagens input bliver givet videre til en styregruppe, der skal mødes jævnligt og fortsætte det konkrete arbejde med visionen om at gøre Hjørring til en attraktiv uddannelsesby.

- Ord er ingenting uden handling. Så denne konference er blot startskuddet til et arbejde, der rækker mange år frem. Jeg har store forventninger til den styregruppe, der skal arbejde videre mod målet, for visionen må ikke drukne i ord og gode hensigter. Det skal munde ud i konkrete initiativer og ideer, siger Arne Boelt (S).

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...