Et spil om penge

Borgere gav et bud på, hvordan sparebrikkerne skal ligges i budget 2013

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Anna Albrechtsen og Else Pedersen var med til debatten på ældreområdet.Foto: Henrik Louis

BRØNDERSLEV-HJALLERUP:Cirka 80 borgere og 20 politikere var onsdag aften samlet i Hjallerup Idrætscenter for i fællesskab at se på en aktuel opgave - hvordan kommunens penge i 2013 skal fordeles.

Til formålet var lavet nogle spilleplader med tilhørende kort, og borgerne skulle i grupper diskutere, hvordan de forskellige spareforslag skulle fordeles på Nej tak, Måske eller Godt forslag. Og evt. komme med nye forslag.
Grupperne var lavet efter område, sådan at de skulle finde besparelser indenfor deres eget område, og det gav en masse drøftelser.
Der var fire store grupper med folk fra børne- og skoleområdet, der var grupper for social- og sundhedsområdet, fritids- og kulturområdet. Der blev arbejdet og snakket alle vegne. Politikerne gik rundt og lyttede, og der var forud for mødet lagt op til, at borgerne kunne give politikerne et rødt kort, hvis de snakkede for meget - formålet med mødet var at lytte.
Ældreområdet havde en stor gruppe borgere med, og de fik i fællesskab drøftet de spareforslag, der ligger. Her gav flere anledning til debat - bla. lukningen af Plejehjemmet Tonnishave i Asaa.
Efter de mange drøftelser blev der samlet op i fællesskab, og der var nogle hovedtræk.
- På børne- og skoleområdet var det klart et hovedtræk, at man ønsker en strukturdebat, og at man ikke ønsker at indføre minimumstimetal. Og på ældreområdet var der flertal for at nedlægge Tonnishave, men man ser gerne, at der så kommer noget andet dernede, fortæller Mette Krogh, chefkonsulent i kommunen.
Meningen er nu, at det hele skal samles, så alle politikerne kan se det og bruge det i den videre drøftelse. Politikerne vil også få plancherne med, når de drager på budgetseminar om tre uger.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.