Et stille - men sjovt liv bag markedskulisserne

Der skal hele tiden nye forsyninger af mad og drikke til for at holde festen kørende. Derfor har markedet sin egen distribution

Ul­rik Pe­ter­sen er fri­vil­li­ge i øl­for­sy­nin­gen på Hjal­le­rup Mar­ked. Et vig­tigt job, der sam­ti­dig også er det sjo­ve­ste. I hvert fald iføl­ge ham selv.

Ul­rik Pe­ter­sen er fri­vil­li­ge i øl­for­sy­nin­gen på Hjal­le­rup Mar­ked. Et vig­tigt job, der sam­ti­dig også er det sjo­ve­ste. I hvert fald iføl­ge ham selv.

HJALLERUP:En folkefest skal bruge brændstof, og så længe der er øl og vand i hanerne, hot dogs nok til alle, så kører festen på Hjallerup Marked for fulde omdrejninger. Og der skal meget brændstof til. Der bliver solgt omkring 50.000 liter øl og 35.000 sodavand på Hjallerup Marked. Så forsyningsvejen til de 19 salgssteder, som markedet står for, er en helt vital del for Hjallerup Marked. Derfor har Hjallerup Marked sin helt eget distribution. Den udspringer fra markedshallen, hvor al mad og drikke bliver opbevaret og kørt ud til de mange salgssteder. Hver gang en bar eller et spisested er ved at løbe tør for friske forsyninger, laver de en bestillingsseddel og sender til markedshallen. Her står en række frivillige klar til at sende nye forsyninger af varer af sted til de mange sultne og tørstige gæster. Så selvom markedshallen lever et stille og anonymt liv væk fra det egentlige marked, så er det på mange måder hjertet i markedet. - Der er altid travlt. Der skal leveres øl hele tiden, og om søndagen, når folk har tømmermænd, så er der travlt med maden, fortæller Ulrik Petersen, der i snart 10 år har været frivillig i ølforsyningen. Han er klar over, at de frivillige, der arbejder bag kulissen i markedshallen, ikke er dem, man lægger mest mærke til. Men han er ikke i tvivl om, at det er den bedste tjans på markedet. - Det er os der har det sjovest. Her sker der hele tiden noget, og vi har et godt sammenhold, fordi vi lever i fred bag kulissen, siger Ulrik Petersen. Humoren i markedshallen er tydeligvis meget udpræget. I stedet for almindelige navneskilte, har de frivillige i markedshallen fået kælenavne. Ulrik Petersen hedder ”kvalitetskontrol”, fordi han lige skulle smage på øllet. Og det yngste medlem af forsyningen hedder ”Eleven”. Det tager nemlig nogle år, før man bliver udlært, forklarer Ulrik Petersen med et smil. Men selvom nogle måske vil mene, at de frivillige i markedshallen går glip af hele stemningen ved Hjallerup Marked, så er det overhovedet ikke tilfældet. - Vi ser jo hele markedet, når vi kører rundt med forsyninger. Så vi oplever meget, siger han.

Forsiden