- Et utopisk stykke papir

Anders Broholm (V) langer hårdt ud efter det nye budgetforlig

Anders Broholm tager skarpt afstand fra det nye budget. Arkivfoto

Anders Broholm tager skarpt afstand fra det nye budget. Arkivfoto

FREDERIKSHAVN:Forligsparterne har endnu ikke afsløret deres budget i detaljer.

Dog er der blevet sendt en mail rundt til samtlige byrådsmedlemmer, hvor Socialdemokraterne, SF og løsgængeren Jette Toft forklarer, hvor de mange penge skal komme fra.

Socialområdet og børne- og ungeområde får tilsammen tilført 50 millioner kroner, og de penge skal findes et sted.

Men Anders Broholm (V) har ikke meget tilovers for budgettet og de flotte visioner.

På Facebook skriver han blandt andet:

- S, SF og Tofts budgetforlig er et utopisk stykke papir, der ikke kan gennemføres og med garanti vil føre til løftebrud efter valget, hvis de får magten. De penge, de har ”fundet”, findes ikke og derfor har de heller ingen penge til at tilføre børne- og unge-området samt socialområdet, skriver Anders Broholm.

Han hæfter sig blandt andet ved, at forligsparterne indregner 10 millioner kroner i besparelse som følge af afbureaukratisering, hvilket han hånligt kalder ”spændende”, men ”fuldstændig urealistisk”.

- Desuden skal der spares 10 millioner kroner på medfinansieringen af sygehusindlæggelser (helt og aldeles umuligt at realisere) og 15 millioner kroner som følge af salg af bygninger. Hvordan vil man pludselig kunne sælge disse bygninger, spørger Anders Broholm.

Han konstaterer, at det ikke er noget problem at lave et budget, men at det til gengæld er svært at lave et budget, der kan holde.

- I Venstre går vi ind for orden i økonomien, og at budgetterne skal overholdes. Derfor tager jeg skarpt afstand fra de rødes Fair Løsning, der går ud på at få det hele til at se godt ud før valget. Og så tage alle de hårde beslutninger efter valget. Det er en ommer, skriver Anders Broholm på Facebook.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Ansat krænkede elever på skole: Her er dommen
Luk