Etabler en vikingeby

Dorthe Brødslev mener, at Høvding Brundur bør placeres i rundkørsel

Dorthe Brødslev - mener en vikingeby kan være en turistattraktion.

Dorthe Brødslev - mener en vikingeby kan være en turistattraktion.

BRØNDERSLEV:- Udgravningerne med spændende oldtidsfund, i forbindelse med opførelsen af det nye Sundhedshus på Tolstrupvej/Agdrupvej, er bestemt noget vi i Brønderslev skal se som en gave og en mulighed. Muligheden for, at vi i Brønderslev kan få en ny, spændende og levende turistattraktion - noget vi i den grad mangler i byen. Der ligger megen historie på markerne, med langhuse, redskaber, våben m.v. Hvor meget historie der findes på markerne, ved arkæologer ikke endnu, men de forventer yderligere at finde gravpladser m.v. Det mener Dorthe Brødslev fra Ny Brønderslev.

- En vikingeby på stedet, med levende historie, og hvor man som turist eller beboer kunne få en rundvisning eller - for en dag eller mere - kunne leve som viking. Det ville det bestemt være en stor gevinst for kommunen og for byen i særdeleshed. I Brønderslev mangler vi oplevelser, kultur og turistattraktioner - vi kan få alle delene i at oprette en vikingeby.

- Det vil jo samtidig også være en fantastisk mulighed for byens og kommunens skoler og skolebørn, at få et levende historisk værksted ”lige uden for døren”.

- Det er en appelsin i Brønderslevs turban, og hvornår er vi heldige, at få sådan én igen?

Navnet Brønderslev kommer jo oprindeligt fra navnet på en lokal vikingehøvding Brundur. ”Brundur slev - Brundurs sted”.

- Vi bruger allerede navnet i byen, måske uden mange kender dets oprindelsen eller betydningen. Både Brunderhus, Brundur Gruppen spejderkorps, Brundur Cup samt på logoet for Brønderslev Brandmandsforening.

- Vi skal have vikinghøvdingen ”Brundur” til at sidde i rundkørslen og byde folk velkommen, når de kommer til Brønderslev. De betyder samtidig, at vi skal flytte Ørnen tilbage på Banegårdspladsen, hvor den retmæssigt hører hjemme.

- Der er rigtig mange fordele i et projekt som dette. Brønderslev vil i fremtiden kunne byde på spændende Danmarkshistorie, og byen vil blive kendt for noget positivt, noget specielt, som kunne trække turister og besøgende til fra nær og fjern.

- Om vikingebyen ville have indflydelse på placeringen af Sundhedshuset, er jo et spørgsmål, som vi bliver nødt til at forholde os til.

- Hvis vi ingenting gør, forsvinder der, sammen med arkæologerne, et stykke værdifuldt historie fra byen, og i stedet vil vi bygge sundhedshus og parkeringspladser ovenpå et stykke af vores kulturarv.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.