Etixx-colombianer vinder Paris-Tours med snigangreb

Et angreb 700 meter fra mål sikrede Fernando Gaviria sejren i Paris-Tours, hvor danskerne holdt sig i ro.

CYCLING-ESP-TOUR-VUELTA Foto: Scanpix/Jose Jordan

CYCLING-ESP-TOUR-VUELTA Foto: Scanpix/Jose Jordan

Fernando Gaviria (Etixx-Quick-Step) vandt søndag Paris-Tours og fik dermed en perfekt optakt til linjeløbet ved VM i Doha.

Den colombianske sprinter, som også er en stærk banerytter, lancerede et overraskende angreb godt 700 meter fra mål, som tog pusten fra favoritter som Mark Cavendish (Dimension Data) og Nacer Bouhanni (Cofidis).

Ingen nåede om til Gaviria, da spurten reelt blev åbnet, og han vandt med flere cykellængders afstand.

Den danske VM-kaptajn Magnus Cort (Orica-Bikeexchange) var også i feltet, men hans hold satsede ikke på danskeren søndag. Han trillede i mål feltet og kan nu fokusere på VM.

Med sine 252,5 kilometer hører Paris-Tours til blandt de lange endagsløb på cykelkalenderen, og mange af de ryttere, som skal køre VM i Doha, pudsede formen af i det franske løb, der rangerer lige under de største klassikere.

Ved VM i Doha blev der søndag åbnet med holdtidskørsel, og her lykkedes det Etixx-Quick-Step at vippe BMC af tronen på den 40 kilometer lange rute.

Med blandt andre Tony Martin og Marcel Kittel på holdet tog det belgiske hold sejren med en margin på 11 sekunder ned til de forsvarende verdensmestre fra BMC.

Orica-Bikeexchange tog bronzen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst