Danmark

Etniske kvinder holder sig væk fra motion

Dobbelt så mange etniske danske kvinder som kvinder med indvandrerbaggrund dyrker motion, viser undersøgelse.

Etniske kvinder holder sig væk fra motion

Kvinder med indvandrerbaggrund er sjældne gæster i idrætsforeningerne og på løbestierne. Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet Voxmeter har lavet for Danmarks Idræts-Forbund (DIF).

Hvor 63 procent af et repræsentativt udsnit af kvinderne i Danmark dyrker motion flere gange om ugen, er det tilsvarende tal for kvinder med indvandrerbaggrund kun 36 procent.

- Vi oplever, at de nydanske piger måske nok kan vise interesse for idrætsforeningerne, men desværre falder de meget ofte fra, når de nærmer sig 12-13-årsalderen, siger Preben Astrup, der er integrationskonsulent hos DIF, til nyhedsbrevet DIF Opinion.

Undersøgelsen viser, at der stort set ingen forskel på motionsfrekvensen hos indvandrermænd og mænd i Danmark generelt.

Den viser også, at 10 procent af indvandrerkvinderne er medlem af en idrætsforening, mens tallet for kvinder generelt er 26 procent.

- De nydanske piger møder sjældent opbakning fra deres familier til at dyrke idræt. Det er ganske enkelt ingen prestige og status i, at ens datter er god til sport.

- Modsat drengene som hurtigt bliver dyrket som små idoler i familien, hvis de eksempelvis er gode til fodbold, siger Preben Astrup.

For at vende udviklingen har DIF’s bestyrelse netop vedtaget et nyt integrationsudspil, som har fokus på indvandrerpigernes familier og på selve idrætsudbuddet til indvandrerpigerne.

Udspillet har også fokus på at rekruttere og uddanne flere trænere og ledere med indvandrerbaggrund, så de kan tage imod de piger med indvandrerbaggrund, der har lyst til at dyrke motion.

/ritzau/