Udland

EU er bekymret for menneskerettigheder i Rusland

Rusland behandler ikke sine borgere efter ordentligt, mener de 27 medlemslande af EU.

EU er bekymret for menneskerettigheder i Rusland

EU ser med bange øje på Ruslands menneskerettigheder - eller mangel på samme.

Den Europæiske Union siger søndag, at den er alvorlig bekymret for den politiske retsforfølgelse, der har fundet sted i Rusland de senere år.

EU henviser i udtalelsen blandt andet til, at flere mennesker blev anholdt under protestdemonstrationer, da Vladimir Putin blev indsat som præsident sidste år.

De anholdte sidder stadig bag tremmer, uden at deres sag er kommet for retten.

- Vi diskuterer den foruroligende situation i Rusland, skriver EU i en erklæring, der blev til efter et møde med repræsentanter fra russiske menneskerettighedsgrupper i Bruxelles fredag.

Disse menneskerettighedsgrupper beskylder Vladimir Putin for at føre en stadig strammere linje over for sine politiske modstandere.

Da den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, tidligere på måneden besøgte Ruslands hovedstad, Moskva, undgik han at komme med diplomatisk kritik af den russiske regerings håndtering af menneskerettigheder.

Flere iagttagere mener, at han ikke vil puste til ilden, fordi han forsøger at få Rusland til at hjælpe med en politisk løsning i det borgerkrigsramte Syrien.

Men det ser umiddelbart ikke ud til, at Rusland ønsker at hjælpe.

Således har den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, tidligere bekræftet, at Rusland vil fortsætte leverancen af de kraftfulde S-300-missiler.

- Vi har allerede overstået en del af vores aftaler, og vi har intentioner om at afslutte dem. Vi ønsker ikke at bryde international lov, men vi ønsker på den anden side heller ikke at ødelægge vores gode navn som våbenleverandør, har Sergej Lavrov udtalt.

Det er dog EU's ønske, at Rusland begynder at få mere fokus på at overholde menneskerettighederne.

EU skriver i udtalelsen, at man vil holde nøje øje med Ruslands menneskerettigheder. Ligesom EU opfordrer den russiske regering til at sikre, at forsvarsadvokater kan arbejde frit i landet.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.