EU gør klar til hastelån til Ukraine

7,5 milliarder kroner skal være med til at hjælpe med at lappe huller i den ukrainske statskasse.

EU-Kommissionen gør onsdag klar til at udbetale et hastelån på 7,5 milliarder kroner for at hjælpe med at lappe nogle af de mest akutte huller i den ukrainske statskasse.

Økonomikommissær Olli Rehn siger på et pressemøde i Bruxelles, at pengene skal bidrage til at stabilisere Ukraines stadig forværrede økonomiske situation og samtidig vil være et vigtigt element i forsøget på at nå en fredelig løsning på den aktuelle krise.

- Det handler blandt andet om at forbedre håndteringen af de offentlige finanser, styrke sociale sikkerhedsnet og kampen mod korruption. Det er reformer, de ukrainske borgere har opfordret til i så mange måneder og år, siger Rehn.

Pengene er del af den store hjælpepakke, der allerede er blevet politisk godkendt af EU's stats- og regeringschefer, men som først kan frigives efter en formel lovbehandling på basis af onsdagens konkrete forslag fra kommissionen.

Økonomikommissær Olli Rehn siger, at man sigter mod at kunne udbetale en del af pengene, så snart Ukraines regering har indgået en aftale med Den Internationale Valutafond.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.