EU klar til at lukke skattely

EU-lande skal til automatisk at fortælle hinanden, når deres borgere har bankkonti på tværs af EU's grænser.

Luxembourg og Østrig har på EU-topmødet i Bruxelles torsdag opgivet deres modstand mod et nyt rentebeskatningsdirektiv, der skal gøre det sværere at gå i skattely inden for EU.

Det bekræfter den luxembourgske premierminister, Xavier Bettel, på et pressemøde.

Med de to regeringslederes accept kan EU nu afslutte et langvarigt forsøg på at opnå enighed om de nye regler, som skal sikre, at EU-lande automatisk udveksler information om EU-borgeres indeståender på bankkonti i andre lande end der, hvor de betaler skat.

I henhold til topmødets beslutning skal reglerne formelt godkendes på det førstkommende møde blandt EU-ministre. Det bliver dermed op til landbrugs- og fiskeriministrene at stemme reglerne igennem uden debat, når de mødes i Bruxelles på mandag.

Luxembourg og Østrig har længe strittet imod at indføre den automatiske informationsudveksling, som de øvrige 26 lande enedes om allerede sidste år.

Men USA’s nye Fatca-regler, der straffer udenlandske banker, der ikke samarbejder med de amerikanske myndigheder, har, sammen med OECD’s arbejde med at indføre en ny international standard sat de to lande under pres.

Ved EU-topmødet i december sidste år gik de dengang nye regeringer i Luxembourg og Østrig med til at sigte mod at få sagen løst senest til marts i år. Med torsdagens beslutning kan landene dermed lige akkurat nå at leve op til deres eget løfte.

Deres begrundelse for at vente har blandt andet været, at de ville sikre, at man også får aftaler i stand med Schweiz, Liechtenstein, Monaco, Andorra og San Marino. De aftaler er nu også undervejs.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.