Udland

EU-kommissær er rystet over græsk kaos

Græske myndigheder har ikke styr på EU-finansierede projekter, siger EU's regionalkommissær ved besøg i Athen.

EU-kommissær er rystet over græsk kaos

Krisen har så godt tag i Grækenland, at myndighederne totalt har mistet overblikket: Utallige EU-finansierede projekter sejler eller er helt gået i stå, så for eksempel motorveje og jernbanespor ikke bliver udbygget.

Det er EU's kommissær med ansvar for regionalpolitikken, Johannes Hahn, der efter to dages besøg i Athen fælder en hård dom over det græske bureaukrati.

- Alt for ofte bliver sagsakter og beslutninger sendt frem og tilbage mellem nationale, regionale og lokale myndigheder, siger østrigeren ifølge nyhedsbureauet ANA på en pressekonference i den græske hovedstad.

EU-kommissæren skønner, at 11,5 milliarder euro (85,5 milliarder kroner) til 181 godkendte projekter ligger ubrugte hen.

- Hvis jeg skal give grækerne et godt råd, så er det: Sørg for en tydelig opgave- og ansvarsfordeling i forvaltningen, siger Johannes Hahn efter sit møde med den nye græske regering i Athen.

Kun 15 EU-projekter, der skulle have været iværksat i september i fjor, er foreløbig afsluttet.

Men EU-kommissæren udtrykker håb om, at der nu efter to græske valg og en masse forsinkelser endelig kan sættes skub i de tiltrængte - og bevilgede - infrastrukturprojekter.

Det dybt forgældede Grækenland er for øjeblikket også under lup hos sine kreditorer i den såkaldte trojka, der består af eksperter fra EU, Den Europæiske Centralbank (ECB) og Den Internationale Valutafond (IMF).

De ser på, om grækerne får gennemført de reformer, der har været betingelsen for at modtage gigantiske hjælpepakker.

Trojkaens rapport er ventet med spænding, fordi den afgør, om Grækenland kan få udbetalt den næste lånerate.

Den tyske avis Rheinische Post citerer fredag en anonym tysk regeringskilde for, at Grækenland i et udkast til rapporten får hug for kun at have gennemført 90 ud af 300 sparekrav.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.