Danmark

EU-kommission skal kigge på Apple-censur

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt vil have EU-Kommissionen til at kigge på Apples netboghandel.

EU-kommission skal kigge på Apple-censur

EU-Kommissionen trækkes nu ind i sagen om Apples afvisning af at forhandle Peter Øvigs bog "Hippie 2".

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt mener, at Apple muligvis, med selskabets populære iPad, misbruger en dominerende stilling.

- Hvis man har et produkt, der er utrolig populært, så er det jo fint, men det må ikke bruges til på et usagligt grundlag at ekskludere enkelte underleverandører, siger Morten Messerschmidt.

Han mener, at det er præcis, hvad der skete, da Apple afviste at forhandle Peter Øvigs bog, fordi den indeholdte nøgenbilleder.

Morten Messerschmidt vil nu henvende sig til EUs kommissær for det indre marked, Michel Barnier, og bede ham tage affære over for Apple. Samme kommissær blev også involveret, da Ekstra Bladet fik afvist sin e-avis af Apple på grund af Side 9-pigen.

- Den gang var han meget lydhør over for vores argumenter, siger Morten Messerschmidt.

Han forventer, at Michel Barnier vil henvende sig til Apple og bede om en forklaring.

- Og hvis den ikke er fyldestgørende må det næste skridt så være retligt. Så må Apple jo argumentere for, hvorfor det er sagligt at fravælge bestemte udgivelser, siger Morten Messerschmidt, der mener, at sagen kan sammenlignes med den sag, som EU-Kommissionen i sin tid førte mod Microsoft.

Det amerikanske selskab blev dengang beskyldt for at misbruge sin dominerende stilling indenfor styresystemer til at skabe nogle særlige fordele for selskabets net-browser, Internet Explorer.

Sagen endte med en gigantisk bøde til Microsoft, der samtidigt blev pålagt, at browseren skulle adskilles fra resten af Windows-styresystemet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.