EU-Kommissionen godkender dansk hjælp til Ryanair

SAS får ikke medhold i sin EU-klage over, at Aarhus Lufthavn i 1999 gav Ryanair særligt gode arbejdsforhold.

Det var helt i overensstemmelse med EU's skrappe regler mod statsstøtte, at Aarhus Lufthavn i 1999 gav lavprisselskabet Ryanair særligt gode arbejdsbetingelser ved at give selskabet markedsføringsstøtte og nedslag i lufthavnsafgifterne.

Det meddeler EU-Kommissionen torsdag i en pressemeddelelse.

Afgørelsen er svar på en klage indgivet af det store skandinaviske luftfartsselskab, SAS, i 2008. SAS mente, at der kunne være tale om diskriminerende og konkurrenceforvridende rabatter.

Af pressemeddelelsen fremgår, at støtten ikke udgør ulovlig statsstøtte, fordi Aarhus Lufthavn handlede, "som enhver anden markedsøkonomisk investor" ville have gjort.

- Undersøgelsen viste navnlig, at lufthavnen valgte det mest fordelagtige og indbringende alternativ, da den ændrede lufthavnsafgifterne og indgik aftalen med Ryanair.

- Det betyder, at nedslaget i afgifterne og de øvrige ordninger med Ryanair ikke havde en konkurrencefordrejende virkning, eftersom de blev aftalt på normale markedsvilkår, lyder det fra kommissionen.

Ryanair har en række ruter fra Aarhus Lufthavn, men selskabet varslede for nylig, at der kunne være flere rutelukninger på vej, efter at man efter ganske kort tid lukkede en ny vinterrute mellem Aarhus og Las Palmas.

Aarhus Lufthavn er ejet af kommunerne Aarhus, Randers, Favrskov, Norddjurs og Syddjurs, som flere gange på det seneste har måttet pumpe ekstra penge i lufthavnen.

I 2012 måtte kommunerne fylde lufthavnens pengekasse op efter et underskud på 10 millioner kroner, og i december sidste år besluttede ejerne igen at give den økonomisk skrantende lufthavn en saltvandsindsprøjtning i form af et klækkeligt millionbeløb.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst