Udland

EU-ledere gør klar til flere sanktioner mod Rusland

Thorning forventer flere russere på EU's sanktionsliste. Litauens præsident vil gå mod Putins indercirkel.

Flere af EU's stats- og regeringschefer lægger torsdag på vej ind til EU-topmøde i Bruxelles op til, at EU skal udvide listen over personer på EU's sanktionsliste mod Rusland.

- Jeg har nu haft lejlighed til at tale med en del kollegaer i løbet af dagen. Og noget af det, vi kommer til at beslutte i dag, det er formentlig, at vi udvider listen over dem, som får indefrosset deres midler i EU og får indrejseforbud.

- Den liste bliver udvidet. Og så går vi også til andre diskusstioner om at forberede de yderligere sanktioner, så vi har noget klar, hvis det skulle blive nødvendigt, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Litauens præsident, Dalia Grybauskaite, taler ligefrem om en markant udvidelse af den liste på 21 personer, som udenrigsministrene godkendte i mandags.

- Vi skal have en meget længere liste end før. Listen er ikke lang nok og tilstrækkeligt omfattende. Jeg mener, at tiden er til at gå efter Putins nærmeste cirkel.

- Og som næste skridt skal vi tale om en våbenembargo. Tredje fase er økonomi og våbenembargo. Det er det, vi skal tale om i dag. Hvis der stadig er en militærtrussel, så skal våbenembargoen komme med det samme, siger Grybauskaite.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.