Udland

EU lokker Ukraine med løfter for fremtiden

En associerings- og frihandelsaftale mellem EU og Ukraine bliver ikke sidste skridt i samarbejdet, lover EU.

Selv om EU-landene ikke er klar til ligefrem at love det uroplagede Ukraine, at landet en dag kan blive medlem af EU, forsøger udenrigsministrene fra deres møde mandag i Bruxelles alligevel at give Ukraine et løfte om en endnu tættere tilknytning.

Polen, Sverige, de baltiske lande og flere østeuropæiske ministre fik ikke held med et forsøg på at skrive ind i mødets konklusioner, at Ukraine kan gøre sig håb om EU-medlemskab.

Men der er indføjet en sætning, der forsikrer om, at den associerings- og frihandelsaftale, EU har klar til underskrift, "ikke udgør det endelige mål for forholdet mellem EU og Ukraine".

Ifølge den danske udenrigsminister, Martin Lidegaard (R), har der på mandagens møde ikke været lande, der har talt for at følge USA og true med egentlige sanktioner mod Ukraine.

Ministrene skriver, at de følger situationen og den fortsatte politiske krise "med dyb bekymring" og er oprørte over menneskerettighedssituationen, anvendelse af vold og rapporter om forsvundne personer, tortur, trusler og om døde og kvæstede på begge sider i konflikten.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.