Udland

EU-ministre kræver reel handling fra Putin

Ukraines præsident har rakt hånden ud - nu må Rusland kvittere eller risikere skrappere sanktioner, lyder det

De kommende dage kan blive afgørende for, om EU går skridtet videre og tager hul på mere omfattende, økonomiske sanktioner mod Rusland.

Flere af EU-landenes udenrigsministre gør det mandag morgen på vej ind til møde i Luxembourg klart, at Ruslands præsident, Vladimir Putin, kan forvente et europæisk modsvar, hvis ikke han sætter handling bag sine ord med løfter om en nedtrapning af konflikten.

- Vi har gjort det meget klart, at nu forventer vi altså, at Putin begynder at skrue ned i stedet for op, nu hvor Ukraines præsident har rakt hånden ud. De kommende dage bliver meget vigtige, siger udenrigsminister Martin Lidegaard (R).

- Det er nu, der er våbenhvile. Det er nu, der er en reel chance for at vende uret og sige, at det begynder at gå den modsatte vej, så vi får mere og mere fredelige tilstande. Desværre er det gået den forkerte vej længe.

- Nu har vi lige fået erklæret en ensidig våbenhvile, og Putin har sagt, at han ønsker at deeskalere. Nu har vi nogle dage til at se det. Og afhængigt af, hvordan sagen udvikler sig, vil stats- og regeringscheferne have mulighed for at kigge på det på fredag, siger Lidegaard.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.